Rallin MM-sarjan sarjamokailija etsii nyt reset-nappia – ”Haluan tyhjentää mieleni”

Ranskalainen Pierre-Louis Loubet on ajanut hyvin vaikean kauden rallin MM-sarjassa.
P-L Loubet
P-L Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loubet ajoi kauden viimeisen kilpailunsa Keski-Euroopan MM-rallissa ja nyt hän pääsee nollaamaan mieltään.

Loubet selvisi Keski-Euroopassa maaliin saakka, mutta kahdessa edellisessä kisassa ranskalaisella ei käynyt yhtä hyvä tuuri. Syyskuussa Akropolis-rallissa tuli teknisiä murheita ja Chilessä Loubet karautti ulos.

Samalla myös hänen kartturinsa vaihtui. Loubet laittoi Nicolas Gilsoulin vaihtoon ja Keski-Euroopassa hänelle nuotteja luki Sebastien Ogierinkin kartturina tunnettu Benjamin Veillas.

– Tämä oli tosi vaikea ralli, Loubet sanoi rallin MM-sarjan sivuilla viitaten Keski-Euroopan ralliin.

– Ja tämä on ollut todella vaikea kausi. Jopa vielä sunnuntaiaamuna minulla oli ongelmia vaihteiston ja kytkimen kanssa, jotka johtivat siihen, että tein pienen virheen, Loubet kertasi.

Loubet toivoo, että ensi kaudesta tulisi edes hieman helpompi.

– Toivon, että ensi vuonna minulla kävisi parempi tuuri, hän sanoi.

– Mutta nyt siirryn syrjään ja haluan tyhjentää mieleni. Tämä vuosi on ollut vaikea, mutta haluan ehdottomasti tulla ja tehdä tämän vielä uudelleen. Uskon, että en ole näyttänyt vielä kaikkea potentiaaliani. Tarvitsen siihen sen, että kaikki menee minulle suotuisasti, Loubet suunnitteli.

Loubet oli Keski-Euroopan MM-rallissa 10:s. Sekään kisa ei ihan putkeen mennyt, sillä ranskalaista rangaistiin muun muassa siitä, ettei hänen kypärän remminsä ollut kiinni ja kartturin ajohaalari oli auki.

Rallin MM-sarja jatkuu marraskuussa vielä yhden kilpailun verran Japanissa. Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan 16.-19. marraskuuta. Toyota on jo varmistanut valmistajien mestaruuden ja Kalle Rovanperä kruunattiin Keski-Euroopassa toista kertaa putkeen kuljettajien maailmanmestariksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat