Rallitähti sai yllättävän puhelun isolta pomolta: ”Minulla on huonoja uutisia”

Adrien Fourmaux tekee paluun rallin MM-sarjan huipputasolle kauden päättävässä Japanin osakilpailussa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikonloppuna paljastui, että tänä vuonna vaisusti esiintynyt Pierre-Louis Loubet ei kilpaile M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla Japanin asvalttikisassa. Tämä avasi tilaisuuden hänen maanmiehelleen Fourmaux’lle.

Fourmaux kuului viime vuonna M-Sportin ykkösmiehistöön ja kilpaili Pumalla MM-ralleissa. Mutta hänelle kävi tuolloin samalla tavalla kuin Loubet’lle tänä syksynä: useiden virheiden vuoksi Fourmaux’n Rally1-ajeluille laitettiin piste.

Tänä vuonna Fourmaux on kilpaillut M-Sportin Ford Fiesta Rally2 -autolla WRC2-luokassa. Lisäksi hän kävi kuittaamassa Britannian rallisarjan mestaruuden.

Kypsien otteidensa vuoksi Fourmaux on yksi vahvimmista ehdokkaista Ford Puman rattiin ensi vuodelle. Mutta komennus Rally1-autoon jo Japanissa tuli yllätyksenä myös kuljettajalle.

M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson ilmoitti asiasta itse ranskalaiselle.

– Keskustelemme säännöllisesti puhelimessa Malcolmin kanssa, joten en tiennyt, mitä oli meneillään hänen soittaessaan. Hän sanoi minulle, että ”minulla on huonoja uutisia, sinun täytyy kilpailla Japanissa”. Sanoin hänelle, että siitä oli jo sovittu, että ajan siellä Fiesta Rally2 -autolla, Fourmaux muistelee ranskalaisen Autohebdo-lehden haastattelussa.

– Malcolm lisäsi, että ”haluan sinun ajavan siellä Rally1-autolla palkintona hyvästä vuodesta Alexandren (Coria, kartanlukija) kanssa”. Myönnän, että olin yllättynyt. En ollut valmistautunut yhtään sellaiseen.

Fourmaux halusi itsekin hieman vedättää Wilsonia, kun pomokin oli näin tehnyt.

– Pidin jännitystä yllä sanomalla vakavasti, että ”odotapas, minun täytyy miettiä tätä”. Malcolm sanoi sen jälkeen, että toivottavasti en kieltäydy. Oikeasti tähän ei voinut vastata mitään muuta kuin kyllä.

Tulevana viikonloppuna Fourmaux kilpailee Keski-Euroopan MM-rallissa Fiesta Rally2 -kilpurilla. Ott Tänak ja Loubet ajavat pääluokassa Fordin Rally1-ajokeilla.

Japanin MM-ralli on ohjelmassa 16.-19. marraskuuta.

Lue myös: Toyotan WRC-talli tuo koko arsenaalinsa MM-ralliin

Katso alta Keski-Euroopan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat