WRC-tähti heitti pyyhkeen kehään – ”Tämä ei ole maailmanloppu”

Thierry Neuville
Thierry Neuville: Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuvillen toiveet uran ensimmäisestä rallin maailmanmestaruudesta menivät käytännössä murskaksi perjantaina.

Belgian MM-osakilpailun järjestäjät ilmoittivat perjantaina, että marraskuun loppupuolelle kaavailtu Ypres-ralli joudutaan perumaan maan hälyttävän koronatilanteen vuoksi. Ypres-rallin piti olla kauden viimeistä edellinen MM-osakilpailu.

Lue myös: Rallin MM-osakilpailu peruttu – Toyota-kuljettaja lähellä mestaruutta

Tämän kauden kalenterissa on enää yksi osakilpailu, joulukuun alkuun suunniteltu Monzan MM-ralli. Neuville tarvitsee ihmeen, jotta hän pääsisi juhlimaan ensimmäistä kuljettajien MM-titteliään Italiassa.

Hyundain belgialaistähti on MM-sarjassa kolmantena peräti 24 pisteen päässä kärkikuljettaja Elfyn Evansista ennen kauden päätöskilpailua. Neuvillen mestaruushaaveet ovat vielä teoreettisesti elossa, mutta Monzassa hän tarvitsisi voiton lisäksi apuja Toyotan Evansilta ja Sebastien Ogierilta, joka on MM-sarjassa toisena kymmenen pistettä Neuvillen edellä.

MM-osakilpailun voittaja palkitaan 25 pisteellä ja lisäksi rallin päättävällä Power Stage -erikoiskokeella on jaossa lisäpisteitä viidelle nopeimmalle kuljettajalle.

– Olemme luopuneet mestaruushaaveista. Mahdollisuutemme ovat minimaaliset Ypres-rallin peruuntumisen jälkeen. Meitä ei kruunata tänä vuonna, Neuville totesi Belgian yleisradioyhtiölle RTBF:lle.

– Olemme ajaneet vasta kuusi MM-rallia tänä vuonna, ja vaikka ohjelmassa olisi ollut vielä kaksi osakilpailua, mestaruus ei olisi maistunut samalta. Tietenkin olisimme yrittäneet saada tittelin. Me kaikki ymmärrämme tämän tilanteen, eikä tämä ole maailmanloppu meille, MM-sarjassa peräti viisi kertaa kakkoseksi jäänyt Neuville lisäsi.

Katso alta Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Neuvillen mukaan Ypres-rallin peruminen oli täysin oikea päätös. Belgian koronatilanne on yksi pahimmista Euroopassa.

– Emme olisi voineet harkita rallin ajamista tässä tilanteessa. Urheilu on nyt kakkossijalla. Ypres olisi kuitenkin ansainnut paikkansa MM-sarjan kalenterissa. Vielä on liian aikaista puhua ensi vuodesta. Tämä kriisi koskee meitä kaikkia, Neuville sanoi.

– Me kaikki toivomme, että pystymme jatkamaan MM-sarjaa normaaliolosuhteissa vuonna 2021. Meidän täytyy pysyä positiivisina ja noudattaa ohjeita.

Monzan MM-ralli järjestetään 4.-6. joulukuuta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet tästä.

Lue myös nämä