Rallin MM-osakilpailu peruttu – Toyota-kuljettaja lähellä mestaruutta

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan Belgian osakilpailu on jouduttu perumaan koronaviruksen vuoksi.

Ypres-rallin järjestäjät tiedottivat perjantaina, että kilpailu jää ajamatta. Ralli oli määrä järjestää kolmen viikon kuluttua 20.-22. marraskuuta.

Koronapandemia on kohdellut kovalla kädellä Belgiaa. Koronatilanne on yksi Euroopan pahimmista Belgiassa, ja maassa otettiin tällä viikolla käyttöön entistä tiukemmat rajoitukset. Maan hallitus neuvottelee vielä perjantain aikana uusista rajoituksista.

Ypres-rallin peruuntuminen tietää sitä, että tämän kauden kalenterissa on jäljellä vain yksi osakilpailu. Kauden päätöskilpailu on määrä ajaa Italian Monzassa joulukuun alussa.

Hyundain tähtikuljettajille Thierry Neuvillelle ja Ott Tänakille Belgian MM-osakilpailun peruuntuminen on valtava takaisku. Neuville on 24 pisteen ja Tänak 28 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta Elfyn Evansista. Neuvillella ja Tänakilla on vain ohuet saumat mestaruuteen, sillä Monzassa on mahdollisuus napata maksimissaan 30 pistettä.

Toyota-kuljettaja Evansilla on 14 pisteen etumatka tallikaveriinsa Sebastien Ogieriin ennen Monzan rallia. Walesilaisella on siis loistava tilaisuus ottaa uransa ensimmäinen maailmanmestaruus Italiassa reilun kuukauden kuluttua.

Hyundai johtaa puolestaan valmistajien MM-sarjaa seitsemän pisteen erolla Toyotaan, joten molemmat tittelit ovat jaossa Monzassa 4.-6. joulukuuta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet tästä.

Katso alta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat