WRC-tähden pitkä piina ohi – ”En voi sanoin kuvailla, kuinka hyvältä tuntuu palata”

Elfyn Evans. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Elfyn Evans palaa rallin MM-sarjaan miltei neljän kuukauden paussin jälkeen, kun kauden seuraava osakilpailu ajetaan Walesissa ensi viikolla.

Evans ajoi edellisen MM-rallinsa kesäkuussa Sardiniassa. Ford-kuljettaja loukkaantui heinäkuun puolivälissä Estonia-rallissa Virossa ja edessä oli pitkä sairausloma selkävamman vuoksi.

– Ajoin kilpailun loppuun. Selässä oli hieman kipua, mutta vamman vakavuus paljastui vasta palattuani Britanniaan, kun kävin erikoislääkärin luona. Minulle kerrottiin, ettei ajaminen ole suositeltavaa, sillä tilanne voisi mennä pahemmaksi, Evans kertaa.

Evans, 30, joutui huilaamaan kymmenen viikkoa, mutta lopulta lääkäri näytti vihreää valoa. Suomen, Saksan ja Turkin rallit jäivät Evansilta ajamatta.

– En voi sanoin kuvailla, kuinka hyvältä tuntuu palata takaisin. Sivussa oleminen on ollut painajaismaista, mutta nyt se on ohi. Olen todella innoissani, että pääsen takaisin autoon kotirallissani, Evans iloitsee.

Katso alla olevalta videolta, mitä Walesin MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Evans oli MM-sarjan pistetaulukossa neljäntenä ennen loukkaantumistaan. Walesiin hän starttaa MM-sarjan yhdeksänneltä sijalta, mutta hän on yhä mukana taistelemassa sarjan nelostilasta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä!

Evans voitti Walesin MM-rallin kaksi vuotta sitten. Hän hakee isoa pottia kotikisastaan ensi viikolla.

– Jokaisesta kisasta tavoitteena on paras mahdollinen tulos. Walesissa tähtäämme palkintokorokkeelle, mutta suurimpana tavoitteena on päästä ylimmälle korokkeelle, M-Sport Fordin kuljettaja suunnittelee.

Walesin MM-ralli ajetaan 3.-6. lokakuuta. Rallit.fi seuraa tiiviisti kilpailun tapahtumia.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja