Paljastuiko MM-sarjaan palaavan Safari-rallin ajankohta?

Safari-ralli
Safari-ralli ajettiin MM-sarjan kandidaattikilpailuna viime heinäkuussa. Kuva: Simon Mulumba/cmoncy images
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keniassa järjestettävä Safari-ralli on palaamassa rallin MM-sarjaan ensi heinäkuussa.

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole vielä lyönyt lukkoon ensi vuoden MM-sarjan aikataulua eikä lopullisia osakilpailuja. Vuoden 2020 kalenterista odotetaan tietoa viimeistään 4. lokakuuta, jolloin FIA:n maailman moottoriurheiluneuvosto kokoontuu seuraavan kerran Kölnissä.

Safari-rallin paluu ei ole vielä kiveen hakattu, mutta sitä pidetään käytännössä varmana. Maanantaina Twitterissä liikkui huhu, jonka mukaan Safari-rallin ajankohdaksi on suunniteltu 16.-19. heinäkuuta 2020.

https://twitter.com/ram_yashiri/status/1176183674313818112

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Safari ajettiin tänä vuonna MM-sarjan kandidaattikilpailuna 5.-7. heinäkuuta.

Tulevassa MM-kalenterissa on vielä monta liikkuvaa palasta, joille ei ole saatu vahvistusta. Korsikan MM-ralli putoaa varmuudella listalta, ja mukaan ovat tulossa Japanin ja Kenian osakilpailut. Myös ensi vuonna ajetaan 14 MM-rallia, joten Korsikan lisäksi toisenkin rallin on annettava tilaa tulokkaille.

Kesän ja alkusyksyn aikana toisen putoajan roolia on jaettu sekä Saksan että Turkin rallille. Tuoreimpien tietojen mukaan Saksa ja Turkki saattavat kuitenkin olla mukana MM-sarjassa vuonna 2020, ja Espanjan osakilpailu jätettäisiin rannalle.

Kataloniassa on ajettu viime vuosina yksi päivä soralla ja kaksi päivää asvaltilla. Ralli haluttaisiin järjestää kokonaan asvaltilla, joten ensi vuonna espanjalaisjärjestäjillä olisi aikaa miettiä reitti uusiksi vuotta 2021 varten.

Viime aikoina on liikkunut huhuja myös siitä, että Uusi-Seelanti korvaa Australian rallin ensi vuonna. Tähänkin saadaan lopullinen vastaus siinä vaiheessa, kun vuoden 2020 kilpailukalenteri julkaistaan.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Walesissa. Katso alla olevalta videolta, mitä Walesin MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,281723″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat