WRC-tähdeltä kova väite, miksi Ott Tänak jätti Tommi Mäkisen johtaman tallin

Ott Tänak. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Rallin MM-sarjan viisinkertainen hopeamitalisti Thierry Neuville paljastaa Rallit.fin erikoishaastattelussa oman epäilynsä, mikä sai Ott Tänakin loikkaamaan maailmanmestaruuden jälkeen Toyotan tallista Hyundain leiriin.

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan viime kauden ykköstähden Tänakin siirtyminen korealaisvalmistajan leipiin oli viime syksyn suurin ralliuutinen. Jo tuolloin liikkui huhuja, että yksi merkittävä tekijä Tänakin siirtoon löytyi Toyota-tiimin sisältä.

– Kun Ott päätti jättää Toyotan, niin uskon, että syy taustalla oli tallin ilmapiiri. Se siirto todistaa, että tiimissä on tärkeää olla hyvä henki, Neuville kertoo Rallit.fille.

Belgialaiskuski on itse edustanut Hyundaita jo vuodesta 2014, jolloin korealaisvalmistaja tuli mukaan MM-sarjaan.

– Liityin tosissaan tiimiin heti alussa. Silloin oli vielä paljon töitä edessä ja tiimissä oli vain 60 ihmistä töissä yhteensä. Nyt määrä on varmasti ainakin tuplaantunut. Alku oli hankala, mutta me kehityimme koko ajan ja saimme aika nopeasti hyviä tuloksia, Neuville muistelee.

– Tulokset toivat tietenkin motivaatiota ja kehitimme autoa jatkuvasti. Tärkein pointti, miksi olen ollut niin pitkään tallissa, on tallin hyvä henki ja se, että kaikki kuskit saavat taistella tasaväkisesti toisiaan vastaan. Se on ollut minulle tärkeää, belgialaistähti jatkaa.

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Fabien Dufour/ Hyundai Motorsport GmbH

Toistaiseksi Neuville on aina ollut vahvin Hyundain kuljettajista kauden lopussa. Nyt samassa tiimissä on kuitenkin puolustava maailmamestari Tänak.

– Olen aina nauttinut kilpailusta myös tallikavereita vastaan. Yritän joka vuosi olla kauden lopussa paras tallin kuskeista.

Neuvillen uran rajuin ulosajo tapahtui viime kaudella Chilessä. Katso hurja tärsky alapuolella olevalta videolta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Tänak toi tärkeää tietoa

Viime kauden päätteeksi Hyundai juhli viimein ensimmäistä valmistajien maailmanmestaruuttaan. Syy menestykseen oli Neuvillen mukaan varsin yksinkertainen.

– Viime vuonna tallikavereillani oli paljon parempi kausi kuin aiemmin. Valmistajien MM-sarjassa on tärkeää, että on vahvat tallikaverit. On se toki ollut niin aiemminkin, mutta syystä tai toisesta heidän menestyksensä ei ole ollut niin hyvää. Meillä on myös ollut paljon epäonnea, Neuville summaa.

– Viime vuonna kaikki kuitenkin napsahti kohdalleen ja olimme kokonaisuudessaan paljon tasaisempia. Minä otin viime vuonna saman verran pisteitä kuin aiemmin, mutta tällä kertaa tallikaverini saalistivat niitä paljon enemmän. Se ratkaisi mestaruuden.

Lue myös: Viiden MM-hopean Thierry Neuville muistelee katkerinta tappiotaan Rallit.fille – ”Mestaruuden voittaminen on ollut minulle vaikeaa”

Tänakin tulon tiimiin Neuville kokee pelkästään positiivisena asiana.

– Se on ollut tärkeää sekä tiimille että minulle. Olen ajanut samassa tiimissä seitsemän vuotta, eikä minulla ole kokemusta muista WRC-autoista. Tiedän, että autossamme on vauhtia, mutta en voi verrata sitä yhtään muihin autoihin. Ott tuo siinä mielessä tosi tärkeää tietoa, Neuville sanailee.

– Ott oli myös heti hyvin suora puheissaan ja kertoi, mitkä asiat autossamme ovat hyvää ja mikä on huonoa. Hän halusi muuttaa montaa asiaa, mutta kuitenkin tärkein viesti oli, että auton perusrakenne on kunnossa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö