Quantcast

Virossa huima rallisuunnitelma – WRC-kuljettajat erikoiskokeille heinäkuussa?

Ott Tänak
Ott Tänak tähditti Rally Estoniaa viime kesänä. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron autourheiluliitto tiedotti tiistaina, että se aikoo järjestää kansainvälisen tason rallin heinäkuun loppupuolella.

Rallit ovat olleet pari kuukautta tauolla koronaviruksen vuoksi, mutta Viron autourheiluliitto yrittää houkutella Otepään ympäristön vauhdikkaille sorateille MM-sarjan WRC-kuskeja ”uudella formaatilla”. Liitto haluaa näyttää, että huippu-urheilutapahtuman järjestäminen turvallisesti on mahdollista myös poikkeuksellisina aikoina.

Kilpailun järjestämisen ympärillä on vielä useita kysymysmerkkejä. Liitto ei selventänyt tiedotteessaan, miten kilpailun järjestelyt käytännössä hoidetaan. Lisäksi ulkomaalaisten kilpailijoiden ja tiimien tulo Viroon riippuu eri maiden matkustusrajoituksista ja yleisestä koronatilanteesta.

Kilpailu olisi tarkoitus pitää 24.-25. heinäkuuta Otepäässä, jonka ympäristössä on järjestetty suosittu Estonia-ralli kesäisin. Tämän vuoden Rally Estonia peruuntui jo talvella, kun rallijärjestäjät ajautuivat kiistaan maan autourheiluliiton kanssa kisan järjestämismaksusta.

Suomen MM-ralli on ohjelmassa 6.-9. elokuuta, joten kaksi viikkoa aiemmin Virossa ajettava ralli olisi loistava testimahdollisuus WRC-talleille – mikäli Suomessa sallitaan suurtapahtuman järjestäminen elokuun alussa.

Järjestäjien tavoitteena on saada lähtöviivalle edustusta jokaisesta WRC-tiimistä.

– Ensimmäisenä tehtävänä on varmistaa Ott Tänakin ja Martin Järveojan osallistuminen, Viron autourheiluliiton hallituksen kuuluva Janis Kaal viittasi Delfi-sivuston haastattelussa hallitsevaan maailmanmestaripariin.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Kaal kertoi kilpailun järjestelyistä sen verran, että katsojia päästettäisiin erikoiskokeiden varrelle, mikäli siihen tulee lupa maan hallitukselta.

– Jos rallille saadaan lupa, se järjestetään joka tapauksessa, Kaal sanoi.

Otepään rallin varapäivämäärät ovat 7.-8. elokuuta. Kisa järjestetään näinä päivinä, mikäli Suomen MM-rallia siirretään tai kisa peruuntuu kokonaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat