WRC-kuskeilla eri tapoja valmistautua Chilen MM-ralliin – osa tekee pitkän matkan takaisin Eurooppaan

Miikka Anttila ja Jari-Matti Latvala
Miikka Anttila ja Jari-Matti Latvala lomailevat tällä viikolla Los Angelesissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa ajetaan kaksi osakilpailua peräkkäin Etelä-Amerikassa. Viime viikolla kurvailtiin Argentiinassa ja ensi viikolla on ohjelmassa upouusi Chilen ralli. 

Kuljettajat ja tiimit valmistautuvat Chilen ralliin eri tavoin. Osa kuskeista pysyttelee samalla aikavyöhykkeellä, kun taas muutama kuski matkustaa kisojen välissä takaisin Eurooppaan.

Reilun 10 000 kilometrin mittaisen matkan takaisin Eurooppaan teki muun muassa kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, joka viettää aikaa perheen parissa. Ogierin kartanlukija Julien Ingrassia sen sijaan pysyttelee Amerikassa. Myös toinen Citroenin kaksikko Esapekka Lappi ja Janne Ferm lensivät takaisin Eurooppaan. Suomalaiset lomailevat Madridissa ennen kuin lentävät Santiagoon valmistautumaan Chilen osakilpailuun.

Hyundain ja M-Sport Fordin tallit lomailevat eri puolilla Etelä- ja Pohjois-Amerikkaa. Esimerkiksi MM-sarjaa johtava Thierry Neuville viettää lomaa Yhdysvalloissa, kun taas kartanlukija Nicolas Gilsoul kiertää Argentiinaa yhdessä isänsä kanssa. Myös norjalaiset Andreas Mikkelsen sekä Anders Jaeger lomailevat Argentiinassa puolisoidensa kanssa.

Toyotan Ott Tänak on jo postaillut sosiaaliseen mediaan kuvia lomaltaan Meksikosta, jossa hän on vaimonsa kanssa. Kartanlukija Martin Järveoja puolestaan viettää myöhäistä kuherruskuukautta vaimonsa kanssa Santiagossa. Kris Meeke puolestaan lensi takaisin kotiinsa Andorraan perheensä luokse, mutta kartturi Seb Marshall viettää aikansa patikoimalla Andien vuoristossa.

Myös Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila pysyvät Amerikan mantereella. Suomalaisparivaljakko lomailee viikon Los Angelesissa. Hyundain Dani Sordoa ei nähdä Chilen rallissa, mutta espanjalainen oli muutaman päivän Hyundain edustustehtävissä Argentiinassa, Paraguayssa ja Ecuadorissa. Sordon korvaa Chilen rallissa Sebastien Loeb.

Lähde: WRC.com

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Chilessä ensi viikolla. Katso alta videoennakko historian ensimmäisestä Chilen MM-rallista!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,261147″ ap mute floating=”1″ ]

Lue myös nämä