Volkswagen tutkii yhä ralliautonsa mystistä tulipaloa – ”Ei tullut mitään varoitusta”

Eric Camilli
Eric Camilli. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalaiskuljettaja Eric Camillin ajama Volkswagen Polo GTI R5 -auto tuhoutui tulipalossa Korsikan MM-rallissa.

Volkswagen toi uuden R5-luokituksen autonsa markkinoille viime vuoden loppupuolella. Polo on osoittautunut nopeaksi autoksi, mutta menopelissä on ilmennyt myös pieniä valuvikoja. Usea VW-kuljettaja on havainnut muun muassa ongelmia ohjaustehostimessa.

Camillin onnettomuus ei kuitenkaan liity ohjaustehostimeen. Ranskalainen ajoi loistavaa kilpailua Korsikalla, mutta rallin pisimmällä erikoiskokeella Polo syttyi tuleen. Tapaus on pysynyt mysteerinä Volkswagen Motorsportille.

– Talli tutkii yhä tapahtumia. En tiedä, mitä tapahtui – siitä ei tullut mitään varoitusta. Pystyin haistamaan kaasua 25 kilometrin jälkeen. Hidastin vauhtia ja yritin katsoa peilistä. Heti, kun otin erikoiskoemoodin pois päältä, liekit alkoivat lyödä, eikä niitä voinut enää pysäyttää, Camilli kertasi MM-sarjan virallisilla nettisivuilla.

Alla olevalla videolla näkyy, kuinka Camillin auto paloi erikoiskokeella (noin kohdasta 0.40 eteenpäin):

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,258833″ ap mute yot floating=”1″ ]

 

Camilli, 31, ajoi vuonna 2016 täyden kauden M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä rallin MM-sarjassa. Kaksi edellistä kautta kuluivat kuitenkin R5-luokituksen autojen ratissa. Camillilla on tällä hetkellä sopimus Volkswagen Motorsportin kanssa, mutta saksalaistiimissä hän ei pääse kilpailemaan säännöllisesti.

Tämän vuoksi Camilli etsii myös muita mahdollisuuksia. Tavoitteena on päästä takaisin WRC-auton rattiin.

– On fantastista ajaa ja testata Volkswagenin kanssa. He eivät kuitenkaan pysty tarjoamaan kilpailuohjelmaa, joten he eivät estele minua katselemasta muita mahdollisia ajopaikkoja, Camilli sanoo.

 

Lue myös nämä