Rallicrossin maailmanmestari tekee lyhyen paluun MM-sarjaan – ”Ajatuksesta tuli houkutteleva”

Mattias Ektström
Mattias Ektström. Kuva: EKS Audi Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin vuoden 2016 maailmanmestari Mattias Ekström tekee ainakin yhden kilpailun mittaisen paluun MM-sarjaan.

Ekström ilmoitti tiistaina, että hän osallistuu rallicrossin MM-osakilpailuun Belgian Spassa toukokuun toisena viikonloppuna. Ruotsalaiskuski hyppää kilpailussa mestaruusautoonsa, Audi S1:een, joka on nykyään JC Raceteknik -tiimin omistuksessa.

Ekström sijoittui vielä viime kaudella MM-sarjassa toiseksi, mutta hänen tiiminsä joutui vetäytymään MM-kuvioista menetettyään Audin tuen. Ajatus paluusta syntyi kauden 2019 avausviikonlopun aikana.

– Katselin Abu Dhabin kilpailua sohvalla ja aloin miettiä kilpailemista ja Eau Rouge -mutkassa ajamista sivuluisussa 200 kilometrin tuntinopeudella. Ajatuksesta tuli erittäin houkutteleva. Kysyin Joel Christofferssonilta (JC Raceteknikin omistaja), voisinko käyttää vanhaa mestaruusautoani, Ekström taustoittaa rallicrossin MM-sarjan nettisivuilla.

– On mukavaa mennä ajamaan kilpaa ja nauttia siitä. Tehdastiimissä kilpaileminen tuo enemmän vastuuta, ja velvoitteita on paljon.

DTM-ratasarjassakin menestystä niittänyt Ekström auttaa JC Raceteknikiä keräämään kokemusta ensimmäisessä esiintymisessään MM-rallicrossissa. Ruotsalaistiimi on aiemmin ollut mukana muun muassa EM-sarjassa.

– Haluan jakaa kokemustani Joelille ja hänen tiimilleen, jotta he saavat hyvän startin näillä autoilla. Olen aina pitänyt todella paljon tästä autosta. Aion nauttia ja pistää auton äärirajoille, Ekström suunnittelee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat