Viron MM-rallille huima tarjous – kisajärjestäjät eivät vielä tarttuneet sopimukseen: ”Tilanne on monimutkainen”

Viron MM-ralli nousi WRC-kalenteriin pandemiavuonna 2020.
Ott Tänak
Ott Tänak on yksi Viron suurimmista urheilutähdistä. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sen jälkeen kisa on ajettu jo kolme kertaa ja myös tulevaisuus näyttää lupaavalta. Viro on jälleen mukana kauden 2023 kalenterissa.

Kisan johtaja Urmo Aava paljastaa, että neuvotteluita on jo käyty myös pitkästä jatkosopimuksesta.

– Rallin MM-sarjan promootioyhtiö on toivonut yhteistyön jatkuvan Viron kanssa myös tulevaisuudessa ja se on tehnyt tarjouksen Viron MM-rallille vuoteen 2026 asti, Aava paljastaa.

– Maailman tapahtumien vuoksi tilanne on monimutkainen tällä hetkellä, mutta jos kaikki menee hyvin, voimme allekirjoittaa sopimuksen seuraavista kolmesta vuodesta keväällä 2023.

Tulevan kesän Viron MM-ralli ajetaan jälleen heinäkuussa. Myöskin tällä kertaa rallin keskuspaikkana toimii Tarton kaupunki ja huoltoparkki sijaitsee Viron kansallismuseon kupeessa.

Aiempina vuosina Viro on saanut valtiolta jopa 2,5 miljoonaa euroa tukea, mutta nyt tukimäärää on supistettu miljoonalla. Silti potti on varsin messevä, vaikka asiasta on kuultu rallijärjestäjän toimesta myös soraääniä.

– Olemme iloisia, että saamme järjestää rallin myös ensi vuonna. Olemme kiitollisia tuesta valtiolle, paikallishallinnoille ja yksityisen sektorin yrityksille sekä tietenkin faneille, Aava loiventelee aiempia puheitaan.

– Viron ralli on iso perhetapahtuma, jonka taloudelliset vaikutukset ovat noin kymmenen miljoonaa euroa.

Viron MM-ralli on ollut kahdella edellisellä kaudella suomalaisten temmellyskenttä, kun Kalle Rovanperä on juhlinut ykköstilaa sekä kesällä 2021 että 2022.

Katso alapuolelta viime kesän Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä