Petter Solbergilla huimat suunnitelmat rallin MM-sarjaan – Tommi Mäkinen nappasi edellisen projektin nenän edestä

Rallin vuoden 2003 maailmanmestarilla Petter Solbergilla on suuria suunnitelmia.
Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loppuvuodesta isoin fokus on siinä, että Solbergin poika Oliver saa alleen kilpailukykyisen kaluston rallin MM-sarjaan ensi kaudeksi. Solbergit puuhailevat Torsbyn pajallaan Värmlannissa omaa tiimiä, joka kilpailisi MM-sarjan WRC2-luokassa.

Oliver Solberg ajoi vielä tänä vuonna Hyundain WRC-tiimissä, mutta nuoren lupauksen sopimusta ei jatkettu. Nyt tarkoitus on vaihtaa takaisin luokkaa alemmaksi ja hakea lisää kokemusta ralleista sekä antaa hyviä näyttöjä tulevaisuutta varten.

Oman jälkikasvun ympärille rakennettava tiimi on kuitenkin vain ensimmäinen välitavoite isä-Solbergin suunnitelmissa. Haaveena on saada Torsbyhyn jopa oma WRC-tiimi.

Tällä hetkellä Solberg rakennuttaa tiluksilleen kokonaan uutta rakennusta, jonka myötä toimitilat kasvavat 8 000 neliömetriin.

– Se on iso parannus. Nykyiset tilamme ovat täynnä. Kysyntää on ollut kuitenkin paljon tilojen vuokraamiselle. Se on erittäin positiivista, Solberg sanoo Värmlands Folkbladet -lehdessä.

– Muutamme automuseoni, toimistot ja koko tiimin uuteen rakennukseen. Tavoitteena on saada kahden tai kolmen vuoden sisässä tehdastiimi Värmlantiin. Sitä kautta voisimme luoda 150 työpaikkaa alueelle.

Kun puhe kääntyy tehdastalliin, sillä tuskin enää tarkoitetaan WRC2-luokassa kilpailevia autoja. Pitkään on jo liikkunut huhuja muun muassa Subarun paluusta rallin MM-sarjaan, ja kuten tiedossa on, Solbergilla on vahvat suhteet japanilaiseen autonvalmistajaan.

Ex-mestari ei ota kantaa mahdolliseen automerkkiin, mutta paljastaa, että hän oli lähellä saada jo Toyotan rallitoiminnot itselleen. Lopulta pidemmän korren veti kuitenkin Tommi Mäkinen.

– Minunkin ideani on hyvin samanlainen. Itse asiassa olin käynyt tapaamassa Toyotan väkeä Saksassa, mutta Tommi sai diilin. Minä olin vähän liian ajoissa homman suhteen, Solberg kertaa.

– Onhan se silti aika hauska tarina. Koko Toyotan tiimi olisi itse asiassa voinut sijaita Torsbyssa.

Lähde: Värmlands Folkbladet

Lue myös: Rallin MM-sarjan villille huhulle tyrmäys – Solbergeilla silti uudet viritykset kehitteillä

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat