Quantcast

Junioreiden MM-sarjan rallikalenteri julki – ”Hieno testi kuskeille”

Rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokan kalenteri kaudella 2023 on selvillä.
JWRC
Lauri Joona ja Sami Pajari ajoivat kaudella 2022 JWRC-luokassa. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tämän vuoden tavoin myös ensi kaudella ohjelmaan kuuluu yhteensä viisi MM-rallia. Nuoret lupaukset pääsevät kilvoittelemaan menestyksestä sekä lumella, soralla että asvaltilla.

Kausi alkaa JWRC-kuskien osalta Ruotsin Uumajasta helmikuussa. Huhtikuussa kilpaillaan Kroatiassa, kesäkuussa Sardiniassa ja heinäkuussa Virossa. Junnukuskien kauden viimeinen ralli on syyskuussa ajettava Kreikan MM-ralli.

Viime vuoteen verrattuna kalenterissa on vain yksi muutos, sillä Sardinia korvaa tänä vuonna JWRC-luokassa ajetun Portugalin osakilpailun.

– JWRC-luokan kalenteri edustaa hyvin rallin MM-sarjan DNA:ta. Kaikki viisi rallia tarjoavat jokainen jotakin erilaista ja ne ovat myös fanien suosikkeja. Jokaisessa rallissa tarvitaan myös vähän erilaista lähestymistapaa ja taitoa. Se on hieno testi kuskeille, jotka pyrkivät nousemaan MM-sarjan uusiksi tähdiksi, sarjan manageri Maciej Woda sanoo.

Ensi kaudella JWRC-luokassa kisataan jälleen M-Sportin Puolan tehtaan rakentamilla Ford Fiesta Rally3 -autoilla. Kaikilla kuskeilla on käytössään siis identtinen kalusto, joten mestaruuden voittaakseen on oltava paras kuski. JWRC-luokan lisäksi kuljettajat voivat kamppailla pisteistä myös WRC3-luokassa niin halutessaan.

Mestarille on luvassa tuttu palkinto. JWRC-luokan tittelin voittanut kuski saa neljä täysin rahoitettua MM-kilpailua M-Sportin Fiesta Rally2 -autolla kaudella 2024. Palkintopakettiin kuuluvat lisäksi kisoja edeltävät testit sekä Pirellin renkaat.

Kaudella 2022 JWRC-luokan mestaruuden voitti virolainen Robert Virves. Vuonna 2021 Sami Pajari kruunattiin luokan ensimmäiseksi suomalaismestariksi.

Katso alapuolelta JWRC-luokan ratkaisuhetket kaudelta 2022.

JWRC-luokan kalenteri kaudella 2023:

9.-12.2.  Ruotsi
20.-23.4. Kroatia 
1.-4.6.   Sardinia
20.-23.6. Viro
7.-10.9.  Kreikka

Lue myös nämä

  • Uusimmat