Quantcast

Viimeisetkin spekulaatiot romukoppaan – Kalle Rovanperä on jatkossakin Toyotan mies

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä on päässyt perjantaina testaamaan ensi kertaa Toyotan rallitallin kauden 2022 uutta hybridiralliautoa. 

Nuori suomalainen testasi kartturinsa Jonne Halttusen kanssa Ranskassa uuden sukupolven Toyota GR Yaris Rally1 -autoa. Tallin nykyisistä tehdaskuskeista Elfyn Evans pääsi uuden auton rattiin torstaina ja Rovanperä siis perjantaina.

Ennen tätä viikkoa ainakaan julkisesti Toyotan rallitallin ensi vuoden kilpa-autoa ei ollut ajanut kuin testikuljettaja Juho Hänninen. Toki myös tallipomo Jari-Matti Latvala on todennäköisesti katseilta salassa jonkunlaisen lenkin ajanut hybridi-Yariksella.

Toyota ei ole vielä vahvistanut ensi kauden kuskejaan, mutta tallipäällikkö Latvala on toistuvasti kertonut tallin halusta jatkaa nykyisten kuljettajiensa kanssa.

– Totta kai jossain vaiheessa on ajatus, että nämä meidän nykykuljettajat, jotka ajavat ensi vuonna, ajaisivat myös testiä autolla, Latvala kertoi elokuussa Rallit.fille.

– Auto annetaan siinä vaiheessa heille testattavaksi, kun se on kaikin puolin valmis säädöiltään. Tavoitteena on, että Juho tekee karkean testityön, ja kisakuskit pääsevät ajamaan siinä vaiheessa, kun ruvetaan tekemään hienosäätöjä, Latvala lisäsi.

Testit ensi kauden autolla ovat erittäin vahva signaali jatkosopimuksista, sillä tuskin japanilaisvalmistaja olisi päästänyt kumpaakaan miestä uuden menopelinsä rattiin ellei jatko olisi varma. Uuden auton kehitystyöstä ei haluta valuvan tietotaitoa ulkopuolelle.

Toyotan jatkanee ensi kaudella siis Evansin ja Rovanperän voimin. Sebastien Ogier ajaa valitsemiaan kilpailuja ja Esapekka Lappi on tulossa Latvalan tiimin keikkakuskiksi. Lappi ajaa Toyotan WRC-autolla jo Jyväskylässä lokakuun alussa, joskin yksityisen projektinsa turvin.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Kreikan MM-rallilla. Legendaarinen Akropolis-ralli palaa kalenteriin 15 erikoiskokeen voimin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat