Näin Kalle Rovanperä käskytti Toyotan uutta hybridikilpuria (video), tekninen johtaja: Edessä on yhä massiivisen iso työmaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tehdaskuskit Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans pääsivät tiettävästi ensimmäistä kertaa uuden ensi kauden hybridikilpurin rattiin tällä viikolla.

Rovanperä ja Evans testasivat GR Yaris Rally1 -autoa yhden päivän ajan Ranskassa asvaltilla. Aiemmin kauden 2022 kilpa-auton kehitystyöstä ja testistä on vastannut tallin testikuljettaja Juho Hänninen.

Tallipomo Jari-Matti Latvala on kertonut aiemmin, että tiimin ykkösnimet pääsevät Rally1-auton rattiin, kun perustestivaihe on ohi ja autoon aletaan tekemään hienosäätöjä. Tiimin tekninen johtaja Tom Fowler kuitenkin huomauttaa, että työtä on silti edessä yhä rutkasti.

– Me olemme ottaneet harppauksia eteenpäin. Älkää silti ymmärtäkö minua väärin, edessä on yhä massiivisen iso työmaa. Tilanne ei ole kuitenkaan enää niin pelottava kuin kuukausi takaperin, Fowler summaa rallin MM-sarjan virallisilla verkkosivuilla.

– Monet aika isotkin asiat auton suhteen on ratkaistu esimerkiksi jousituksen ja voimansiirron suhteen. Nämä asiat vievät autonvalmistajilta aina monta kuukautta, mutta nyt niistä on jo hyvä kuva.

Rallitallit kamppailevat aikaa vastaan, sillä uuden teknologian menopelien pitäisi olla lähtöviivalla Monte Carlossa jo neljän kuukauden kuluttua. Nyt kun raakasäädöt ovat kunnossa, on Toyotalla edessään enemmän kisanomaisia testejä.

– On tärkeää, että olemme löytäneet autosta hyvin vauhtia, mutta meidän on varmistettava, että auto toimii ralliympäristössä. Meidän pitää testata esimerkiksi osien kestävyyttä, Fowler toteaa.

Rovanperän ja Evansin Rally1-testit olivat vahva signaali siitä, että kaksikko jatkaa Toyotan leivissä myös tulevalla kaudella. Toyota ei ole vielä julkistanut sopimuksiaan ensi sesongiksi.

Kalle Rovanperän perjantain testien pienen koostevideon voit katsoa artikkelin yläpuolelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat