Quantcast

Jere Kalliokoskella mahdollisuus varmistaa uran toinen SM-kulta – ”Ei oteta turhia riskejä”

Jere Kalliokoski
Jere Kalliokoski (keskellä) on voittanut kaikki rallicrossin SM-sarjan osakilpailut tähän mennessä. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM -sarja jatkuu tulevana lauantaina Hyvinkään Vauhtipuistossa. Jere Kalliokoskella on mahdollisuus varmistaa uran toinen Supercar-luokan SM-kulta jo kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa.

Alahärmäläinen on voittanut kauden kaikki kolme kilpailua, ja johtaa sarjaa maksimipistein. SM-mitali olisi Kalliokoskelle neljäs rallicrossista, mestaruus tuli kaudella 2016, hopeaa 2017 ja pronssia 2018.

24-vuotiaan Kalliokosken kausi on ollut täydellinen. Honkajoelta pienten alkuvaikeuksien jälkeen tuli voitto, Jalasjärvellä välillä kosteissakin olosuhteissa ajettu kilpailu sujui ilman vaikeuksia ja kolmas napakymppi oli Kouvolan kilpailu.

– Kauden aloitus oli hyvä ja tähän asti on mennyt täydellisesti. Honkajoella yksi anturi hajosi ja sen vaihtamisessa tuli vähän kiire, Jalasjärvi ja Kouvola menivät ilman mitään murheita, Kalliokoski kertaa.

Hyvinkäällä Kalliokoskella on mahdollisuus varmistaa mestaruus nappaamalla kilpailusta seitsemäntoista pistettä. Sen saavuttaa esimerkiksi voittamalla alkuerät, pisteitä voi kerätä myös semifinaalista ja finaalista. Kalliokoski ei kuitenkaan laske pisteitä, vaan keskittyy ajamaan kilpailun voitosta.

– Hyvinkään rata on erittäin hieno ja vauhdikas. Olen siellä ajanut kaksi kertaa crossia, uran supercar-debyytti tapahtui juuri Vauhtipuistossa, ja olin siinä kisassa vuonna 2016 toinen. Tänä kesänä kävimme vielä hiomassa Fiestaa siellä iskuun, mutta vettä tuli koko ajan. Nyt on varmaan kuivaa, Kalliokoski miettii.

– Pääasia on, etten hajota autoa mihinkään tyhmään kolariin. Tavoite on vain varmistaa mestaruus eikä ottaa liiallisia riskejä. Taso on tässä kisassa kauden kovin, mukana taas kovia nimiä ja peräti kaksikymmentä supercaria. Tulossa on tiukka kisa, Kalliokoski päättää.

Rallicrossin SM-sarjan Supercar-luokan pistetilanne 3/5 osakilpailua: 

1. Jere Kalliokoski Ford 90 pistettä
2. Mika Liimatainen Ford 66
3. Joni-Pekka Rajala Mitsu 61
4. Jari Tuuri    Skoda 55
5. Jukka Pykäläinen Skoda 44
6. Ari-Pekka Niemi  Ford 39

Lue myös nämä

 • Uusimmat