Vielä kerran, Bosse! Marcus Grönholm suomalaistiimin kalustolla rallicrossin MM-areenalle

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalainen kuljettajalegenda Marcus Grönholm pääsee vauhtiin rallicrossin MM-areenalla Belgiassa 21.-22. marraskuuta.

Rallissa kaksi maailmanmestaruutta voittanut Grönholm, 52, osallistuu MM-sarjan ohessa ajettavan Projekt E -sarjan kilpailuun Spa-Francorchampsin radalla. Projekt E -sarjassa kilpaillaan täysin sähköisillä rallicross-autoilla.

Grönholm saa alleen suomalaisen Ferratum Teamin Ford Fiesta ERX -auton, jota inkoolainen testasi hiljattain Hyvinkäällä.

– Ajoin kaikkiaan kolme kierrosta, joten olen hyvin harjoitellut, Grönholm lohkaisee.

Grönholm on niittänyt erikoiskokeiden lisäksi menestystä myös rallicross-radoilla, mutta sähköautolla hän ei ole aiemmin kilpaillut.

– En ole sinänsä ollut sähköautojen suurin ystävä. Mutta kun ajoin tällä autolla, sisällä kopissa tuli kunnon kilpailufiilis, ja innostus nousi pintaan. Auto käyttäytyi helposti ja siihen voidaan tehdä vielä pientä säätöä, Grönholm sanoo.

Grönholmin aktiiviura ratin takana päättyi vuonna 2012, minkä jälkeen hänet on nähty muutamaan otteeseen kilpailuissa ajohaalarit yllään. Viimeksi hän osallistui kesällä näytöstyyliseen rallicross-kisaan Ruotsissa.

– Olen sanonut kotonakin, etten enää aja kilpaa. Mutta taas olen tässä tilanteessa. En lähde verissä päin taistelemaan Belgiassa, eikä tämä todellakaan ole mikään comeback, Grönholm painottaa.

– Minun ei tarvitse enää antaa mitään näyttöjä. Lähdetään mukaan fiilistelemään, millaisia nämä sähköautot ovat, kun rallicross on muutenkin menossa siihen suuntaan.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,354266″ ap mute ]

 

Ferratumin tallipäällikkö Jani Paasonen ei usko, että Grönholm tyytyy pelkkään fiilistelyyn Span radalla.

– Kun Marcus laittaa kypärän päähän, hän ajaa varmasti voitosta. Uskon, että ”Bosse” hoitaa homman, Paasonen luottaa.

– Rallin kaksinkertainen maailmanmestari ja rallicrossin EM-sarjan osakilpailuvoittaja tulee ajamaan Ferratum Teamin autolla, joten onhan se todella kova juttu. Sekin on iso juttu, että Ferratum Team on ensimmäisenä WRX-tallina mukana sähköautopuolella MM-sarjassa, Paasonen lisää.

Ferratum Team osallistuu Spassa myös rallicrossin MM-sarjan pääluokan kilpailuun. Juha Rytkönen kilpailee tallin Ford Fiesta Supercarilla Belgiassa ja kauden päätöskilpailussa Saksassa joulukuussa.

Lue myös: Kuka on rallicross-sensaatio Juha Rytkönen? Pikkukaupungin poika hamuaa maailmanmestariksi

Lue myös nämä

  • Uusimmat