Citroenin WRC-auto palaamassa MM-ralleihin ensi kaudella

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen on testannut Citroen C3 WRC:llä tänä vuonna Pirellin renkaita. Kuva: Pirelli
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen C3 WRC saatetaan nähdä yhden välivuoden jälkeen MM-ralleissa jälleen ensi kaudella, uutisoi rallisivusto Dirtfish. 

Ranskalaismerkki vetäytyi MM-sarjasta viime kauden jälkeen. Tänä vuonna C3 WRC nähtiin näytösmielessä Sardinian MM-rallissa lokakuun alussa, kun Andreas Mikkelsen ja Petter Solberg ajoivat autolla sekä testipätkällä että Power Stage -erikoiskokeella. Kyse oli ensi kauden rengasvalmistajan Pirellin rengasesittelystä. Norjalaiskaksikosta Mikkelsen on ajanut Citroenilla tänä vuonna rengastestejä.

Lue myös: Norjalaiskuski saamassa kaluston sekä Belgian että Monzan MM-ralliin

Ranskalaisella yksityistiimillä Saintéloc Racingilla on varikollaan yksi C3 WRC, jolla talli mielii kilpailla ensi kaudella. Tiimi on vahvistanut, että se yrittää loppuvuoden aikana saada tarpeelliset luokitukset tehtyä, jotta tuorein versio C3 WRC:stä nähdään rallibaanoilla vuonna 2021.

Citroenin tuoreinta päivitystä C3 WRC:stä ei koskaan nähty, kun ranskalaismerkki laittoi pillit pussiin. Viime vuoden lopussa Esapekka Lappi ja Sebastien Ogier testasivat kuitenkin jo uusia päivityksiä ja ne keräsivät paljon kehuja. Parannuksia oli tehty muun muassa moottoriin ja myös aerodynamiikan puolelle oli kehitelty radikaaleja uudistuksia.

Lue myös: Mitä tapahtuu Citroenin WRC-autoille? – ”Voisin kuvitella, että jollain tavalla niitä hyödynnetään”

Mikkelsen on vihjaillut aiemmin, että hän on neuvotellut Pirellin kanssa Monzan MM-osakilpalun ajamisesta juuri Citroenin kalustolla.

– Se on erinomainen suunnitelma. Olisi hienoa tuoda näytille auton uudet aerodynamiikan päivitykset. Toki luokitukset pitää tehdä. Saintéloc omistaa auton, mutta uskon, että myös Citroen voisi sen tehdä, Mikkelsen kertoo.

Saintélocin leiristä kuitenkin viestitetään, ettei tiimillä ole tarkoituksena luokitella autoa Monzaa varten.

– Meidän puolelta kaikki voisi olla valmista ensi vuonna uuden aeropaketin osalta. Se kuitenkin vaatii, että saamme tehtyä hyvän ohjelman ja saamme myös hyvät kuskit. Citroen aloitti luokitusprojektin viime vuonna, mutta sitten se pysähtyi. Kaikki dokumentit ovat kuitenkin tallessa. Ne pitäisi vain aktivoida uudelleen, Saintélocin Vincent Ducher toteaa Dirtfishille.

Lue myös: Esapekka Lappi kiteytti Citroen-vuotensa ytimekkäästi – ”Ja sitten räjähti koko paska”

Lue myös nämä

  • Uusimmat