Quantcast

Venyykö Jari Huttunen urotekoihin Fordilla? ”Osui yllättävän hyvin käteen”

Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen aloittaa kilpailukautensa rallin MM-sarjassa tulevana viikonloppuna Ruotsin osakilpailussa.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Tapio Lehtonen/RALLIRINKI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huttusen suunnitelmana on ajaa tänä vuonna kuusi MM-rallia brittittimi M-Sportin Ford Fiesta Rally2 -autolla.

Lue myös: Jari Huttunen Fordin Rally1-hybridillä Suomen MM-ralliin? – ”Asiasta on keskusteltu”

Huttunen voitti MM-sarjan WRC3-luokan mestaruuden vuonna 2020 ja viime vuonna hän saavutti WRC2-luokassa kolmostilan. Huttunen vaihtoi viime kauden lopussa autoa, kun hän siirtyi neljän Hyundailla ajamansa kauden jälkeen M-Sport Fordille.

Uuteen kauteen Huttunen lähtee kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa hyvillä mielin. Tavoitteena on jatkaa hyviä esityksiä WRC2-luokassa uudella automerkillä.

Ruotsin MM-rallia varten kaksikko testasi kalustoaan yhden testipäivän ajan ja kilometrejä kertyi noin 150. Fordin Rally2-kalusto ei ole ollut se kaikista kilpailukykyisin viime vuosina esimerkiksi Skodaan verrattuna, joten nähtäväksi jää, venyykö Huttunen urotekoihin Fiestan puikoissa.

– Auto on ihan kiva ajaa ja se osui nyt ensimmäistä kertaa lumella ajettaessa heti yllättävän hyvin omaan käteen. Kilpailukykymme selviää kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun ralli alkaa. Tavoitteena on ajaa luokassa kolmen parhaan joukkoon, Huttunen kertoo tiedotteessaan.

Huttunen on kilpaillut Ruotsin MM-rallissa kolme kertaa ja paras tulos on WRC3-luokan voitto vuodelta 2020. Vuonna 2019 hän teki kisassa rallihistoriaa ajamalla Skodan R5-luokan autolla yhdelle erikoiskokeelle yleiskilpailun pohja-ajan.

Tänä vuonna Ruotsin MM-ralli ajetaan uusissa maisemissa, kun kilpailu siirrettiin Värmlannista pohjoisemmaksi Uumajan ympäristöön.

– Olosuhteet ovat täällä hyvät ja nyt pääsemme ajamaan kunnon talvirallia, mikä sopii minulle mainiosti. Toivottavasti tienpohjat ovat kunnolla jäässä, jotta tie ei kulu liikaa meidän numerollemme, koska kuluneella tiellä rengasrikkojen vaara on suuri.

Koko kauden suhteen Huttunen on niin ikään hyvillä mielin. Sopimus Fordin kanssa kattaa Ruotsin MM-rallin jälkeen sekä sora- että asvalttiralleja.

– Vaikka Ruotsin MM-rallissa ajetaan lumella, nähdään samalla jo hiukan sitä, mikä on auton suorituskyky soraralleissa. Asvalttikisoissa tällä autolla on ajettu hyviä tuloksia aikaisemminkin. Olen tyytyväinen sopimukseemme Fordin kanssa, Huttunen sanoo.

Ruotsin MM-ralli starttaa perjantaina ja päättyy sunnuntaina. Testierikoiskoe on ohjelmassa torstaina.

Katso alta Ruotsin MM-rallin ennakko:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399295″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat