Quantcast

Esapekka Lappi pimittää merkittävää tietoa – ”Osaisin kertoa siitä, mutta mä en kerro”

Esapekka Lapille on luvassa hyvä määrä MM-ralleja Toyotan tehdastiimin kilpurilla kaudella 2022.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi edusti Toyotaa viimeksi kaudella 2018. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan väreihin palannut Lappi vuorottelee tänä vuonna tallin kolmosautossa kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin kanssa. Ogier kilpaili kauden avauskisassa Monte Carlossa ja saalisti kakkossijan. Lappi puolestaan avaa kautensa tulevana viikonloppuna Ruotsissa.

Ogier vetäytyi täysipäiväisistä rallihommista viime kauden jälkeen, koska ranskalaisässä haluaa luoda uutta uraa ratapuolella ja antaa enemmän aikaa perheelleen. Ogier ajaa tänä vuonna vain valikoiduissa MM-ralleissa, mutta toistaiseksi hänen kilpailuohjelmaansa ei ole julkistettu.

Lapin mukaan hänen oma ohjelmansa on jo tarkentunut, mutta yksityiskohdista hän vielä vaikenee.

– Osaisin kertoa siitä, mutta mä en kerro, Lappi velmuilee Rallit.fille.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala avaa tilannetta hieman enemmän, mutta hänkään ei vedä salaisuuden verhoa kokonaan sivuun. Kilpailijatiimeille ei paljasteta tässä vaiheessa kaikkia kortteja.

– Se on suhteellisen selkeällä pohjalla, mutta viimeinen varmistus vielä puuttuu. En voi tässä vaiheessa sanoa sen enempää. Meillä on ajatus siitä, mitä Sebastien on kiinnostunut ajamaan, mutta sitä ei ole sataprosenttisesti lyöty lukkoon, Latvala pyörittelee.

Latvala paljastaa kuitenkin pari kilpailua, jotka on varattu Lapille.

– Tiedämme, että Sebastien ei niin välitä ajaa Virossa eikä Suomessa. Hän on vähän valottanut, että hän tykkäisi ajaa jopa kaukokisoja – niitä hän ei ole tuominnut. Hänet saatetaan nähdä myös joissain kaukokisoissa.

Tämän vuoden MM-kalenterissa on kolme Euroopan ulkopuolella ajettavaa kaukokilpailua: Kenian Safari-ralli kesäkuussa, Uuden-Seelannin ralli syys-lokakuun taitteessa sekä kauden päättävä Japanin osakilpailu marraskuussa.

– Sen me tiedämme, että Esapekka tulee ajamaan enemmän kuin 50 prosenttia kauden kisoista. Suhde on ehkä sellainen 65-35, Latvala ynnäilee.

Mikäli Latvalan heittämät prosenttiluvut pitävät kutinsa, Lapille on luvassa kahdeksan tai yhdeksän MM-rallia kauden 13 osakilpailusta.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy perjantaiaamuna ja päättyy sunnuntaina. Talvirallin testierikoiskoe kaasutellaan torstaiaamuna.

Katso alta Ruotsin MM-rallin ennakko:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399295″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat