Quantcast

Jari Huttunen Fordin Rally1-hybridillä Suomen MM-ralliin? – ”Asiasta on keskusteltu”

Jari Huttunen vaihtoi täksi kaudeksi Hyundain leiristä M-Sport Fordin tiimiin.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kiuruvetisen pääsarjana myös vuonna 2022 toimii MM-sarjan WRC2-luokka, jossa Huttusen on määrä kilpailla Ford Fiesta Rally2 -kilpurilla.

– Tämä vuosi ajetaan Fordilla ja saamme siihen varmasti ihan kohtuullisen kisaohjelman myös. Itse veikkaisin kuutta MM-rallia WRC2-autolla, Huttunen selvittää Rallit.fille.

Isoin tavoite on kuitenkin kesässä ja Suomen MM-rallissa. Sinne Huttunen taustajoukkoineen yrittää järjestää suomalaislupauksen alle erittäin kilpailukykyiseksi heti kauden alussa osoittautunutta Ford Puma Rally1 -autoa. Uusi hybridikilpuri kiehtoo ja vaikka asiat ovat vielä neuvotteluvaiheessa, uskalsi Huttunen kuitenkin suunnitelmista jo puhua.

– Asiasta on keskusteltu kyllä. Kova yritys ja toivo on, että niin kävisi. Ei ole kuitenkaan mitään varma vielä, Marcus Grönholmin manageroima Huttunen toteaa

Suomalaiskuskin kausi starttaa tällä viikolla Ruotsin MM-rallista. Urakka WRC2-luokassa tulee olemaan kova, sillä tunnetusti Fiesta Rally2 ei ole luokan kilpailukykyisin menopeli.

– Kovat on aina odotukset, mutta en ole tykännyt niitä hirmu aikaisin julistella. Katsotaan, minkä fiiliksen saa testeissä. Viimeistään ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen jo vähän näkee, mihin on mahdollisuuksia, Huttunen miettii.

– Hyvät on kuitenkin fiilikset, kun pääsee ajamaan. Fordilla ei ole vielä (tänä vuonna) ajettu, mutta maanantaina meillä on testit lumella.

Huttunen ajoi luokkavoiton debyyttikisassaan Fordilla Monzassa viime marraskuussa, Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat WRC2-luokan osalta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393479″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat