Venäläislupaus Grjazinille tarjottiin kisaa WRC-autolla – tarttui vaihtoehtoiseen palkintoon

Nikolai Grjazin ja Jaroslav Fedorov
Nikolai Grjazin ja Jaroslav Fedorov. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI

Venäläiskuljettaja Nikolai Grjazin otti voiton rallin EM-kauden päättäneessä Liepaja-rallissa Latviassa.

Grjazin hallitsi kilpailua ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien ja juhli ykkössijaa 43,3 sekunnin marginaalilla Chris Ingramiin. Ruotsalaiskuljettaja Fredrik Åhlin sijoittui kolmanneksi.

Grjazin varmisti voitollaan EM-sarjan alle 28-vuotiaiden junioriluokan mestaruuden. EM-sarjan promoottori Eurosport Events oli järjestänyt mestarille palkinnoksi osallistumisen Euroopassa ajettavaan MM-ralliin vuoden 2016 WRC-autolla ensi kaudella. Grjazin päätti kuitenkin tarttua vaihtoehtoiseen palkintoon, joka takaa hänelle 100 000 euron rahoituksen kahteen EM-ralliin R5-autolla kaudella 2019.

– Ensi kaudella aion ajaa joitakin kisoja MM-sarjan WRC2-luokassa sekä kaksi EM-osakilpailua tämän palkinnon myötä, Grjazin kertoi.

Rallin SM-sarjassakin esiintynyt Grjazin, 21, voitti tällä kaudella kaksi EM-rallia. Alle 28-vuotiaiden junioriluokassa hän otti neljä voittoa.

– En näytä tunteitani, mutta olen todella tyytyväinen. Paransimme paljon tämän vuoden aikana ja meillä oli hyvä strategia sekä valmistautuminen jokaiseen kilpailuun, Grjazin summasi Liepaja-rallin jälkeen.

Suomalaiskuljettaja Miika Hokkanen ajoi kolmanneksi Liepaja-rallin alle 27-vuotiaiden junioriluokan kilpailussa. Ykkönen oli latvialainen Martins Sesks, joka otti myös etuvetoluokan mestaruuden.