Suomen MM-rallin järjestäjät saivat tahtonsa läpi

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-ralli ajetaan pitkästä aikaa elokuun puolella ensi kesänä.

MM-rallin järjestäjä AKK Sports Oy on jo pitkään halunnut siirtää rallin elokuulle ja nyt se sai tahtonsa läpi. Suomen MM-osakilpailu ajetaan ensi vuonna 1.-4. elokuuta ja näin ralli palaa perinteikkäälle paikalleen, jolla se on ollut viimeksi vuonna 2015.

MM-rallisarjan ylimääräinen kalenterikokous oli kovan paikan edessä, kun se joutui karsimaan ohjelmasta pois sinne kaavaillun Japanin osakilpailun. Mutta samalla suomalaisten siirtotoive toteutui.

– Ensi vuonna elokuun alku antaa ajankohtana resursseja toteuttaa tapahtumasta yhteistyökumppaneiden kanssa entistäkin monipuolisemman kokonaisuuden, ja se tarjoaa yleisölle mahdollisuuden nauttia MM-rallista Jyväskylässä vielä hienojen kesäsäiden puitteissa. Monille katsojille lomien loppupuoli tai lomien jälkeinen aika on niin ikään mieluisampi aika lähteä seuraamaan rallia kuin heinäkuun lomakauden vielä ollessa käynnissä, Neste Rallin promoottori Jani Backman summaa.

Suomen MM-ralli ajetaan ensi vuonna rallin MM-sarjan yhdeksäntenä osakilpailuna. Kausi alkaa perinteisesti tammikuussa Monte-Carlosta ja päättyy Australiaan marraskuun puolivälissä. Kuluvaan vuoteen verrattuna MM-kalenteriin tulee yksi kilpailu lisää, kun sarja vierailee Chilessä toukokuussa.

Lue myös nämä