Quantcast

Venäläiskuski osti uuden ralliauton, mutta käteen jäi tyhjä arpa – ”Se oli aika paskaa”

Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin. Kuva: Jordi Rierola/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Venäläinen rallikuljettaja Nikolai Grjazin lähti viime kauden jälkeen pois Hyundain asiakaslistoilta. Vuoden 2018 EM-sarjan hopeamitalisti osti Hyundain tilalle Volkswagen Polo R5:n. 

Venäläiselle jäi lopulta käteen tyhjä arpa, sillä Volkswagen ilmoitti pian autohankinnan jälkeen lopettavansa kaiken rallitoimintansa. Näin ollen uusia päivityksiä ei ole luvassa Poloon.

– Minulla oli hyvä suhde Hyundain kanssa ja olisi toki ollut kivaa jatkaa myös heidän kanssaan. Päätin kuitenkin täksi vuodeksi ostaa Polon, jolla ajamme eri tiimeissä, välillä SRT:n tallissa ja välillä Printsportilla ja joskus jossain muualla. Tarkoitus on löytää paras tiimi, Grjazin kuvailee Dirtfishin sivuilla.

– Uutiset Volkswagenin lopettamisesta tulivat sen jälkeen, kun olin jo ostanut auton. Se oli aika paskaa, mutta mitä me voimme tehdä? Me emme ole Volkswagenin päämaja. Olimme toki yllättyneitä uutisista. Uskon, että täksi vuodeksi ohjelmani on ihan ok, sillä joitain osia pitäisi vielä olla saatavilla.

Maailman antidopingtoimikunnan joulukuussa 2019 venäläistä urheilua koskevan pannan vuoksi Grjazin ei voi ajaa oman kotimaansa lipun alla. Se hankaloittaa yhteistyökumppaneiden etsimistä.

– Venäjällä WRC on ylipäätään vielä aika uusi juttu. Se ei ole mikään F1. On vaikea löytää rahoitusta WRC- tai edes R5-autoa varten. Venäläiset yritykset ovat myös isänmaallisia ja haluavat tukea nimenomaan Venäjää. Siksi on hankalaa, kun ajamme tämän valkoisen lipun alla, Grjazin selittää.

Lupaava venäläiskuski testasi hiljattain Fordin WRC-autoa Suomessa. 23-vuotias kuljettaja kuitenkin sanoo, ettei WRC-auton rattiin ole mikään kiire.

– Testit Fiestalla olivat ihan uskomaton juttu. Olin siitä hyvin onnellinen. Autoa oli mukava ajaa ja itse asiassa helpompi kuin R5-autoa, kaikki kauden 12 MM-rallia tänä vuonna ajava Grjazin kertoo.

– Kuten voitte kuvitella, on WRC-talli se paikka, mihin haluan mennä. Sinne on kuitenkin vaikea päästä ilman tukea. Tämä kaikki on minulle vielä aika uutta. Minun pitää vielä ajaa kisoja ja saada kokemusta. Kun menee WRC-autoon, pitää olla R5-auton ratissa lyömätön, vuodesta 2019 lähtien MM-ralleissa nähty venäläinen jatkaa.

Grjazin sijoittui kolmanneksi Rovaniemen MM-rallin WRC2-luokan kilpailussa helmikuun lopussa. Kisan voitti Grjazinin tallitoverina ajanut Esapekka Lappi.

Katso alapuolelta kooste Rovaniemen MM-rallin WRC2-luokan kisan ratkaisuhetkistä. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367792″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat