Tennislegenda koki jälleen rallin rajumman puolen – heitti kunnon voltit Toyota Yariksella (video)

David Nalbandian
David Nalbandian. Kuva: Flickr.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tennislegenda David Nalbandian on tätä nykyä kova rallimies ja tuttu vieras muun muassa kommentaattorin roolissa kotimaansa Argentiinan MM-osakilpailussa.

Vuonna 2013 ammattilaisuransa lopettanut Nalbandian on ajanut Argentiinan MM-rallissa kertaalleen ja yhteensä muhkeat 74 rallia, joten aivan kokematon mies ei myöskään ratin takana ole.

Viime viikonloppuna 39-vuotias Nalbandian koki jälleen rallin rajumman puolen, kun argentiinalainen rysäytti ulos tieltä Pagos del Tuyu -rallissa toisella erikoiskokeella. Nalbandian pyöri viisi kertaa ympäri Toyota Yaris MRT -kilpurillaan vasemmalle kääntyvässä mutkassa.

Ulosajo tapahtui kuitenkin varsin hidasvauhtisessa kohdassa, joten sekä Nalbandian että kartanlukija Leonardo Suaya selvisivät rytäkästä ilman vammoja. Kaksikko jopa jatkoi kilpailua seuraavina päivinä, kun Yaris oli ensin saatu taottua kuntoon.

– Tennis oli työni ja kilvanajo on harrastukseni. Se on hyvin erilaista. Minulla ei ole mitään paineita. Opettelen hommaa ja yritän tehdä parhaani, mutta ammattilaisuus ei ole tavoitteena, Nalbandia kommentoi rallia vuonna 2016 asiasta uutisoivan Yahoo Sportsin mukaan.

Raju ulosajo ei suinkaan ollut Nalbandianin ensimmäinen rallissa. Tennistähti on osallistunut kertaalleen Argentiinan MM-ralliin vuonna 2015, mutta tuo seikkailu päättyi ikävästi. Nalbandian rysäytti vielä viime viikonloppua pahemmin ulos tieltä Chevroler Agilella.

Nalbandiania pidetään tennismaailmassa kautta aikain parhaana pelaajana, joka ei koskaan onnistunut voittamaan himoittua Grand Slamia. Vuonna 2002 argentiinalainen selvisi Wimbledonin finaaliin, mutta hävisi Lleyton Hewittille. Grand Slam -turnauksen semifinaalissa Nalbandian oli myös kolme muuta kertaa.

Tällä kaudella Nalbandian on ajanut jo kolme rallia kotimaassaan, mutta jokainen kisa on päättynyt keskeytykseen.

Nalbandianin ulosajosta viikonlopun rallissa uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. 

 

Lue myös nämä