Jari-Matti Latvala kertoi lisää Toyotan WRC-tallin jättihankkeesta

Toyotan WRC-tallilla on Keski-Suomessa käynnissä suuri hanke.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiimi on hankkinut Jyväskylän ja Laukaan rajalta Leppäveden kylän kupeesta ison maa-alueen, johon se haluaa lähitulevaisuudessa siirtää toimintansa. Hanke on tällä hetkellä kaavoitusvaiheessa, mutta rakennustöihin toivotaan päästävän viimeistään vuoden 2025 alussa.

Toyotalla on tällä hetkellä Jyväskylän Jyskässä suuri kiinteistö, mutta tila uhkaa loppua kesken, sillä tiimi on aloittanut Rally1-autojen valmistamisen lisäksi myös asiakaskäyttöön tulevien Rally2-autojen rakentamisen. Ensimmäisiä GR Yaris Rally2 -kilpureita odotetaan lähtöviivalle Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa 2024.

Tallipomo Jari-Matti Latvala on väläytellyt puheita myös Toyotan kiinnostuksesta lähteä Rally3-autojen valmistamiseen mukaan. Tällä hetkellä kyseisen luokituksen ralliauto löytyy vain M-Sport Fordilta sekä Renaultilta.

– Enemmänkin puheissa on ollut kyse tulevaisuudesta, että mitä me voisimme mahdollisesti tehdä. Totuus on, että meillä on jo nyt Jyskässä tilakapasiteetti maksimissa, Latvala taustoittaa Rallit.fille.

– Jos haluaisimme tulevaisuudessa vielä Rally3-toiminnot kaiken päälle, eli haluaisimme laajentaa asiakastoimintaa, eivät Jyskän tilat riitä. Siihen kaikki on perustunut.

Latvala kuitenkin korostaa, ettei Rally3-autojen rakentaminen ole tällä hetkellä ajankohtaista.

– Emme ole asian suhteen edenneet millään tavalla. Olemme vielä niin alussa Rally2-autojen suhteen, Latvala tähdentää.

Uudelle Majajärven teknologiakeskuksen alueelle Toyota rakentaa myös testiteitä, mutta aivan kaikkea testaamista rallitalli ei jatkossa voi kuitenkaan omalla alueellaan suorittaa.

– Todennäköisesti meillä säilyy testiteitä myös muualla. Ei meidän kannata kaikkia testejä omalla alueella ajaa, eikä edes pytytä, koska haluamme käyttää erilaisia teitä, Latvala summaa.

– Lähinnä oman alueen teissä on se idea, että siellä voimme ajaa perusajot esimerkiksi asiakkaiden kanssa. Heillä on mahdollisuus kokeilla autoa, mikäli haluavat. Se on tärkeä juttu.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla uudella Keski-Euroopan osakilpailulla. Kisa starttaa keskiviikkona ajettavalla testierikoiskokeella. Varsinainen ralli starttaa torstaina, jolloin kaasutellaan yksi lyhyt yleisöerikoiskoe Prahassa sekä pidempi metsäerikoiskoe.

Latvalan johtama Toyota on jo varmistanut merkkimestaruuden. Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans kamppailevat kuskien MM-tittelistä.  

Katso alapuolelta, mitä Keski-Euroopan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat