Vaarallinen sää aiheutti jo muutoksia MM-rallin ohjelmaan

Rajut sateet vaikuttavat myös Kreikan MM-rallin nuotituksen aikatauluun.
Dani Sordo
Kreikan MM-ralli ajettiin kosteissa olosuhteissa vuonna 2021. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Akropolis-rallin kilpailunjohtaja varoitti jo viikonloppuna kuljettajia ja talleja vaikeista sääoloista. Kreikkaa pitkään piinannut hellejakso väistyi maanantaina ja tilalle saapui Daniel-myräkkä, josta viranomaiset ovat varoittaneet kansalaisia eri puolella maata.

Lue myös: Kilpailunjohtajalta poikkeuksellinen varoitus MM-rallissa

Kreikan MM-rallin keskuspaikka sijaitsee Lamian kaupungissa, minne on luvattu runsaita sateita lähipäiviksi. Parissa päivässä taivaalta voi sataa vettä moninkertainen määrä verrattuna koko syyskuun keskiarvoiseen sademäärään.

Kisaorganisaatio tiedotti myöhään maanantai-iltana, että erikoiskokeiden nuotitusjakson aikatauluun on tehty muutoksia.

– Vaikeiden sääolosuhteiden vuoksi Pavlianin (EK7/10) nuotitusta ei pystytä suorittamaan suunnitellusti, kilpailunjohtaja tiedotti autokunnille.

Tiistaina kilpailijoiden on määrä nuotittaa kolme erikoiskoetta – lauantaille aikataulutetut Karoutesin ja Eleftherohorin pikataipaleet sekä sunnuntaina ajettava Tarzanin pätkä. Keskiviikon nuotituspäivän aikataulusta tiedotetaan myöhemmin tiistaina.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso, jossa muun muassa ennakoidaan Kreikan MM-rallia! Muista myös pistää Rallipodi tilaukseen Spotifystä täältä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Viranomaiset ovat antaneet Akropolis-rallin alueelle varoituksen vaarallisista sääilmiöstä tiistaille. Alueella on odotettavissa voimakkaita ukkosmyrskyjä ja raekuuroja kovan sateen lisäksi. Myös tulvat ovat mahdollisia. Ihmisiä on kehotettu rajoittamaan liikkumistaan myräköiden aikana.

Kreikan MM-rallin on määrä käynnistyä torstaina testierikoiskokeella sekä Ateenan yleisöerikoiskokeella.

Katso alta Kreikan MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat