Nyt vaikuttaa hyvältä! Teemu Sunisen jatkosta vahva vihjaus

Teemu Suninen on saamassa syksyllä lisää ajoaikaa Hyundain tehdastiimin Rally1-kilpurin ohjaamossa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen sai kesällä ensimmäiset näyttöpaikkansa Hyundai i20 N Rally1 hybridikilpurilla rallin MM-sarjassa. Suninen ajoi viidenneksi Viron MM-rallissa heinäkuussa ja pari viikkoa myöhemmin hän saalisti nelostilan Suomen osakilpailusta.

Jo aiemmin oli tiedossa, että Suninen pääsee seuraavan kerran kilpailemaan Hyundain huippukalustolla Chilen MM-rallissa syys-lokakuun taitteessa. Nyt on saatu vahva vihjaus siitä, että Suninen voi saada lisää vastuuta Hyundain tehdastiimissä.

Sunisen nimi on nimittäin ilmestynyt Itävallan rallisarjaan kuuluvan Bucklige Welt -rallin osallistujalistalle. Asvalttikilpailu järjestetään maan itäosassa 16.-17. syyskuuta. Kisassa ajetaan kahden päivän aikana 12 erikoiskoetta.

Suninen kilpailee rallissa Hyundain Rally1-autolla. Tämä voi viitata siihen, että Suninen pääsee keräämään kilpailussa asvalttikokemusta ennen Keski-Euroopan MM-rallia, joka on ohjelmassa lokakuun lopussa. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Keski-Euroopan MM-rallissa ajetaan asvalttierikoiskokeilla Tshekissä, Itävallassa ja Saksassa.

Suninen jakaa loppukauden aikana ajovastuuta Dani Sordon kanssa Hyundain kolmosautossa. Sordo on ajovuorossa tulevana viikonloppuna, kun MM-pisteistä kamppaillaan Kreikan Akropolis-rallissa.

Aiemmin oli oletettu, että Keski-Euroopan MM-ralli olisi korvamerkitty kokeneelle Sordolle. Sunisen ajokeikka Itävaltaan saattaa sen sijaan lupailla suomalaiselle komennusta MM-kauden viimeistä edelliseen osakilpailuun.

Teemu Suninen on jatkamassa Hyundain miehistössä myös kuluvan kauden jälkeen. Manageri Timo Jouhki on kertonut, että Suniselle pyritään saamaan ensi vuodeksi kattavampi ohjelma Rally1-autolla.

Katso alta kooste Suomen MM-rallista, jossa Suninen taisteli palkintokorokepaikasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat