Jari-Matti Latvalalta iso paljastus Kalle Rovanperän sopimusneuvotteluiden kulisseista

Jari-Matti Latvala avaa Toyotan WRC-tallin sopimusneuvotteluiden tilannetta Rallit.fin toimittaman Rallipodin tuoreessa jaksossa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta ovat kilpailleet tänä vuonna Toyotan kuljettajina rallin MM-sarjassa. Yhdelläkään Toyotan nykyisellä pilotilla ei ole vielä sopimusta ensi vuodelle – ainakaan virallisesti.

Maailmanmestari Rovanperän nimi yhdistettiin jo alkukesästä Hyundain tiimiin. Suomalaistähden manageri Timo Jouhki on kertonut keskustelleensa myös Hyundain kanssa, mikä sinänsä on luonnollista, kun mestarille sorvataan rahakasta jatkopaperia.

Myös Toyota on käynyt kesän mittaan keskusteluita Rovanperän ja kuljettajan taustajoukkojen kanssa.

– Uskon, että Kallen todennäköisyydet jatkaa Toyotalla ovat enemmän kuin 75 prosenttia. Lähdön mahdollisuudet ovat hyvin pienet, tallipäällikkö Latvala paljastaa Rallipodin jaksossa, jonka voit kuunnella kokonaisuudessaan jutun alta.

Latvala korostaa jälleen, että hän näkee Rovanperän ”Toyotan miehenä” parista painavasta syystä: Toyotalla Rovanperä voi jatkaa kilpailemista driftingissä ja talli voi tarjota tilaisuuden kokeilla ajamista myös ratapuolella.

– Tämä filosofia sopii mielestäni paremmin Kallelle, sillä hän nauttii ajamisesta ja haluaa erilaisia kokemuksia ja elämyksiä rallin ohella. Uskon, että nämä asiat merkitsevät, Latvala sanoo.

Latvalan mukaan talli on käynyt kesän aikana neuvotteluita jatkosta jokaisen kuljettajansa kanssa. Myös tallin muut tähdet Ogier ja Evans ovat olleet mukana siirtohuhuissa.

Hyundain on huhuttu houkuttelevan Ogieria, mutta Latvalan mukaan loikkaus uuteen talliin olisi suuri riski kahdeksankertaiselle maailmanmestarille.

– Nyt testejä pystyy ajamaan todella vähän. Ja jos hän ajaa vain puoli kautta, uuteen autoon sisään pääseminen voi olla vaikeaa. Tietäen hänen luonteensa, hän haluaa ajaa vain voitosta. Tämä ei ehkä istu siihen näkemykseen, että hän lähtisi vaihtamaan tiimiä, Latvala tuumii.

Latvalan mukaan Ogier jakaisi jälleen ajovastuuta toisen kuljettajan kanssa yhdessä tallin autoista, mikäli ranskalaisässä rustaa nimensä jatkopaperiin.

– Hänen ajatuksenaan on edelleen ajaa noin puolikas kausi. Hän ei enää täyttä kautta aja, Latvala painottaa.

Rallipodin uudessa jaksossa ruoditaan toki lähtökohdat Kreikan MM-ralliin, ja myös Latvala kertoo, mitä hän odottaa Toyotan kuljettajilta sorakilpailussa.

Entä miltä näyttää rallin MM-sarjan tulevaisuus? Siihen pitäisi saada pian vastauksia, kuten Latvalakin alleviivaa.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Muista myös pistää Rallipodi tilaukseen Spotifystä täältä!

Lue myös nämä

  • Uusimmat