Uuden MM-rallin hurjat siirtymät kismittävät WRC-kuskeja – ”Pidempiä kuin missään muussa kisassa”

Hyundain Thierry Neuvillen kausi rallin MM-sarjassa on ollut hyvä, jos vertailuna käytetään vain palkintosijojen määrää.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville on napsinut 11 ajetusta rallista seitsemän podiumia. Belgialaistähti on kuitenkin pystynyt voittoon vain kertaalleen Sardiniassa kesäkuun alussa. Kroatiassa ulosajo vei ison kasan pisteitä ja Keniassa tuli hylkäys.

Mestaruudesta vielä kamppailevat Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans ovat olleet palkintosijoilla kuudesti, mutta Rovanperä on voittanut kolme rallia ja Evans kaksi. Toyota-kaksikolta löytyy tililtä vain yksi nollakisa.

Keskiviikkona testierikoiskokeella alkavasta Keski-Euroopan MM-rallista Neuville janoaa kauden toista ykköstilaa. Mestaruusunelma on jälleen karannut, mutta voitto tekisi mannaa.

– Uusi ralli on aina mielenkiintoinen juttu, kun pääsee ajamaan uusia teitä. Asvaltilla olen aina tykännyt ajaa, joten odotan rallia innolla, Neuville sanoo.

– Meidän pitää valmistautua mahdollisimman tarkasti. Kuten joka rallissa, tavoite on aina voittaa.

Kuljettajat ovat nurisseet ennen kisaa pitkistä siirtymistä, sillä erikoiskokeita ajetaan Tshekissä, Saksassa ja Itävallassa. Kilpailun huoltoparkki on Passaussa Saksan puolella.

Torstaina kisa alkaa Prahasta yleisöerikoiskokeella sekä yhdellä Tshekin puolella niin ikään ajettavasta pidemmästä pikataipaleesta. Myöhään illalla autot saapuvat Passaun huoltoparkkiin, josta lähtevät aamuvarhaisella jälleen Tshekin puolelle.

– Onhan tämä kilometreissä pitkä ralli. Siirtymäosuudet ovat pidempiä kuin missään muussa kisassa kalenterissa. Olen kuitenkin varma, että tästä tulee silti mielenkiintoista, Neuville pyörittelee.

– Kaikkein tärkeintä on löytää hyvät säädöt, sillä kolmen päivän aikana ajetaan kolmessa eri maassa ja sitä myötä myös erityyppisillä teillä.

Katso alapuolelta, mitä uudessa Keski-Euroopan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat