Turkin MM-rallin osallistujalista supistui huomattavasti – Ford mukaan kolmella WRC-autolla

Teemu Suninen Turkin MM-rallissa vuonna 2018. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Turkin MM-rallin järjestäjät ovat julkistanneet osallistujalistan syyskuun puolivälissä ajettavaan kilpailuun. Osallistujamäärä on huomattavasti pienempi kuin vuosi sitten.

Turkki palasi viime vuonna rallin MM-sarjan kalenteriin. Lomakohteena tunnetun Marmariksen kaupungin ympäristössä ajettuun kisaan osallistui 45 autokuntaa vuosi sitten.

Tämän vuoden Turkin soraralliin ilmoittautui vain 31 autokuntaa. Vain kahdessa muussa MM-rallissa on ollut vähemmän osallistujia kuluvalla kaudella – Meksikossa oli 23 kilpailijaparia ja Argentiinassa 25. Tämän kauden MM-ralleista suurimman osallistujamäärän on kerännyt Korsikan asvalttikisa, johon starttasi 95 autokuntaa.

Turkin MM-rallissa nähdään yhteensä 11 WRC-autoa. Suomalaisista mukana ovat Citroenin Esapekka Lappi, Fordin Teemu Suninen ja Toyotan Jari-Matti Latvala. Sunisen edustama M-Sport lähtee kisaan kolmen WRC-Fordin voimin, kun Elfyn Evans palaa selkävaivan aiheuttamalta toipilaslomaltaan, ja ruotsalainen Pontus Tidemand ajaa tiimin kolmatta Fiestaa.

Skodan tehdastiimin Kalle Rovanperä kilpailee WRC2 Pro -luokassa, johon on ilmoittautunut yhteensä kolme kilpailijaparia. Rovanperän lisäksi WRC2 Pro -pisteistä taistelevat suomalaiskuskin tallikaveri Jan Kopecky sekä M-Sport Fordin Gus Greensmith.

Tuoreimpien huhujen mukaan Turkki ei olisi mukana ensi vuoden MM-kalenterissa. Kansainvälisen autoliiton FIA:n odotetaan julkistavan ensi kauden ohjelman tulevalla viikolla.

Turkin MM-ralli ajetaan 12.-15. syyskuuta. Kilpailun osallistujalistan voit katsoa täältä.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Saksassa. Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja