Quantcast

Yllättävä suomalaisnimi mukaan Katalonian MM-ralliin

Mika Karppanen
Mika Karppanen vaihtaa SM–ralleista kansainväliselle tasolle. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjassa Citroen DS3 -autolla kilpaileva Mika Karppanen vahvistaa osallistuvansa Espanjassa ajettavaan Katalonian MM-ralliin.

Lakeuden urheiluautoilijoita edustava Karppanen on valmistautunut tulevaan koitokseen kaikessa hiljaisuudessa. Päätös jopa hieman erikoisesta valinnasta syntyi jo tovi sitten.

– Alkoi näyttämään siltä, ettei tällaisella kansainvälisen luokituksen omaavalla autolla enää arvopisteistä SM-sarjassa ajeta, niin käännettiin katseet hieman laajemmalle. Pohdittiin vaihtoehtoja ja päädyttiin juhlistamaan pyöreitä vuosia Kataloniaan, toteaa Karppanen tiedotteessa.

Pyöreillä vuosilla Karppanen tarkoittaa uraansa autourheilun parissa sekä henkilökohtaista kilometrilukemaa. Kolme vuosikymmentä autourheilun parissa yhdistettynä 50-vuotisjuhliin tuntui lukemalta, jota tulee vaalia. Se, miksi mies ei lähde suomalaisittain tutummalle sora- tai lumialustalle, selittyy puhtaasti mukavuustekijöillä.

– Shortsit ja t-paita vai kurapuku tai pilkkihaalarit? Ei näiden välillä tarvitse pohtia, missä vuosipäiviänsä haluaa viettää, naurahtaa Karppanen.

Tulevaa ajatellen Karppanen on ajanut valikoituja asvalttisprinttejä totutellen asvalttirenkaisiin. Oppia renkaan käyttäytymisestä on haettu jokaisesta asvalttikisasta, ja tämän lisäksi kartanlukijana toimiva Markku Tenhula on lukenut nuotit jokaiselle metrille. Edessä on vielä kisasimulaatio, jossa on tarkoitus ajaa kymmenittäin asvalttikilometrejä kertavetoina.

– Haetaan vielä vaihtoehtoisia asetuksia alustaan ja opitaan kisarenkaan kulumisesta. Ei siinä sen kummempaa.

Karppanen haluaa jo tässä kohtaa nostaa hattunsa yhteistyökumppaneiden suuntaan. Kisabudjetti pyörii sellaisissa lukemissa, ettei projektia olisi saatu maaliin ilman sponsoreita. Keskustelua tulevaisuudesta on myös pohjustettu.

– Kyllä tiimin sisällä on mietitty monenlaisia vaihtoehtoja ja niitä arvioidaan, kunhan nyt saadaan kokemusta kerättyä Espanjasta. Ei tässä MM-sarjaa ole tarkoitus lähteä kiertämään, mutta ajatus kisoista siellä täällä houkuttelee, Karppanen päättää.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Saksassa. Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,276453″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat