Ruotsalaiskuljettaja palaa WRC-autoon MM-rallissa – ”Olen onnesta soikeana”

Pontus Tidemand. Kuva: M-Sport Ford

Pontus Tidemand palaa yli puolen vuoden paussin jälkeen rallin MM-sarjaan syyskuussa ajettavassa Turkin MM-rallissa.

M-Sport Ford -talli ilmoitti perjantaina, että Tidemand osallistuu kilpailuun Ford Fiesta WRC -autolla. Ruotsalaiskuljettaja ajoi Fordin WRC-kalustolla kauden kahdessa ensimmäisessä rallissa Monte Carlossa ja Ruotsissa, mutta sen jälkeen häntä ei ole nähty MM-erikoiskokeilla.

Tidemand kilpaili viime vuonna Turkin MM-rallissa Skodan R5-autolla, mutta tuolloin kilpailu päättyi keskeytykseen rengasrikkojen vuoksi. Nyt hän pääsee testaamaan WRC-auton rajoja rankassa sorarallissa.

– Pontus on kilpailukykyinen kaikilla alustoilla. Hän on lahjakas, ja haluamme nähdä hänen ottavan seuraavan askeleen eteenpäin urallaan. Hän ajaa soratestin valmistautuessaan Turkkia varten. Olemme varmoja, että hän ottaa kaiken hyödyn irti tästä tilaisuudesta, M-Sportin tallipomo Richard Millener sanoo.

Helmikuussa ajetun Ruotsin rallin jälkeen Tidemand on ajanut vain kaksi sprinttikisaa kotimaassaan.

– Olen odottanut tätä Ruotsin rallista lähtien! Olen onnesta soikeana, että tämä viimeinkin tapahtuu. Haluan kiittää M-Sportia ja paikallisia yhteistyökumppaneitani heidän antamastaan tuesta, Tidemand iloitsee.

– Valmistaudun Turkin ralliin perusteellisesti, sillä se on rankka ralli. Olen kuitenkin valmis haasteeseen. Toivottavasti pystyn nyt kehittymään rallin aikana ja olemaan kilpailukykyisempi, kun minulla on hieman kokemusta autosta.

Tidemand oli ilmoittautunut Fordin Fiesta R5 -autolla ensi viikolla ajettavaan Saksan MM-osakilpailuun, mutta hänen nimensä viivattiin yli osallistujalistalta alkuviikolla. Nyt syy vetäytymiseen viimein paljastui.

Teemu Suninen ja Elfyn Evans ovat olleet M-Sport Fordin vakikuljettajat tällä kaudella. Evans joutui jättämään Suomen MM-rallin väliin selkävaivojen vuoksi, eikä hän ole mukana myöskään Saksan asvalttikisassa. Gus Greensmith tuurasi Evansia Suomessa ja hän on kilpailee Fiesta WRC:llä myös Saksassa.

Kauden seuraava MM-ralli ajetaan 22.-25. elokuuta. Katso alta video, mitä Saksan MM-rallissa on luvassa!

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja