Rallitähti Thierry Neuville teki hurjan tempun Nürburgringin radalla

Thierry Neuville. Kuva: ADAC TCR

Rallin maailmanmestaruudesta taistelevan Thierry Neuvillen debyytti ratakilpailussa ei olisi voinut sujua paremmin lauantaina. Neuville teki huiman ”hattutempun” Saksan TCR-vakioautosarjan osakilpailussa Nürburgringillä.

Belgialaiskuljettaja Neuville oli testannut Hyundain i30 N TCR -autoa vain kertaalleen ennen lauantain kilpailua. Siitä huolimatta hän otti aika-ajossa paalupaikan, ajoi kilpailun nopeimman kierroksen ja otti sensaatiomaisen voiton uransa ensimmäisessä ratakisassa.

Team Engstlerin kalustolla kilpaillut Neuville otti voiton lopulta reilun neljän sekunnin erolla ennen tallitoveriaan Max Hesseä. Neuville ei ollut oikeutettu sarjan pisteisiin, sillä hän oli mukana niin sanottuna vieraskuljettajana.

https://twitter.com/thierryneuville/status/1162703769215414272

– Tämä oli todella hauskaa. Kisa sujui minulta hyvin. Startti oli vaikein asia, mutta sekin meni hyvin. Lopussa renkaat olivat kuluneet, joten minun piti ottaa hieman varman päälle, Neuville kertoi.

Suomalaiskuljettaja Antti Buri sijoittui neljänneksi lauantain kilpailussa. Audilla ajava Buri johtaa TCR-sarjaa 24 pisteen erolla Hesseen.

Neuville pääsee haastamaan TCR-sarjan kuskit jälleen sunnuntaina, jolloin Nürburgringillä ajetaan toinen osakilpailu. Sunnuntain kisassa lähtöjärjestys on käännetty, joten Neuville starttaa vasta kymmenennestä lähtöruudusta.

Neuvillella pitää kiirettä, sillä ensi viikolla hän ajaa Saksan MM-rallissa. Kilpailun nuotitus alkaa jo tiistaina. Neuville on MM-sarjan pisteissä kolmantena 25 pisteen päässä kärkikuljettaja Ott Tänakista.

Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja