Tunturirallin osallistujalista julki – rallin SM-sarjan pääluokkaan uutta verta

Rallin kotimainen SM-sarja käynnistyy jo ensi viikolla arktisissa maisemissa.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa vauhdissa Tunturirallissa tammikuussa 2022. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ikoninen Tunturiralli, tai virallisemmin Arctic Lapland -ralli, avaa perinteisesti SM-sarjan 13.-14. tammikuuta. Kilpailuun ilmoittautuminen päättyi maanantai-iltana.

Arktiseen seikkailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 103 autokuntaa. SM1-pääluokassa nähdään yhteensä 13 kilpailijaparia.

Jo tässä vaiheessa on varmaa, että SM1-luokan mestari vaihtuu. Viime vuoden mestari Mikko Heikkilä keskittyy tänä vuonna rallin EM-sarjaan. Poissa mestarikamppailusta on myös viime vuoden kakkonen ja kauden 2021 mestari Emil Lindholm, jonka kisaohjelman pääpaino on rallin MM-sarjan WRC2-luokassa. Lindholm voitti viime vuonna WRC2-mestaruuden.

Kokeneemmista konkareista SM1-luokassa ovat mukana Teemu Asunmaa ja Juha Salo, mutta mukaan on saatu uutta verta. Viime vuonna SM3-luokan mestaruudesta keskenään taistelleet Roope Korhonen ja Lauri Joona aloittavat nyt ensimmäisen kautensa ykkösluokassa. Korhonen kilpailee Volkswagen Pololla ja Joona Skoda Fabialla.

– Kolmatta Suomen mestaruutta lähdemme tavoittelemaan. Tuttuja ja kovia haastajia lähti viime kaudelta ulkomaille kilpailemaan, mutta SM1-luokka on saanut uusia haastajia ja se on yksinomaan hyvä asia. Olen aina viihtynyt kauden SM-avauksessa Rovaniemellä ja lähtenyt Napapiirille ajamaan voitosta. Niin aion tehdä tammikuussakin, Asunmaa suunnittelee.

SM-sarjaan lisäväriä tuo myös entinen F1-tähti Heikki Kovalainen, jonka suunnitelmissa on ajaa koko sarja Skoda Fabia R5 -autolla. Tunturirallissa Kovalaisen kartanlukijana toimii Miikka Anttila. Muissa osakilpailuissa Kovalaisen rinnalla istuu Janni Hussi.

Tunturiralliin on ilmoittautunut myös Jari Huttunen, joka on yksi klassikkokisan suurimmista suosikeista Skoda Fabia R5 -auton ratissa. Huttunen kilpaili vielä viime vuonna MM-sarjan WRC2-luokassa M-Sport Fordin kuljettajana, mutta tulevalla kaudella hän ei enää edusta brittitallia. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, aikooko Huttunen kilpailla enemmänkin kotimaan rallisarjassa tänä vuonna.

Katso Tunturiralliin ilmoittautuneiden lista kokonaisuudessaan täältä.

Rallin SM-sarjan luokkajako on hieman uudistunut viime vuodesta. SM2-luokassa kilpaillaan nyt nelivetoisilla Rally3-luokituksen Ford Fiestoilla. Rovaniemellä lähtöviivalla on yhteensä yhdeksän Fiesta Rally3 -kuljettajaa, joista ykkössuosikki on viime vuonna SM4-luokan mestaruuden voittanut Henri Hokkala.

SM3-luokassa ajetaan puolestaan etuvetoisilla Rally4-luokituksen ajokeilla. Tunturirallissa luokassa ovat mukana muun muassa Jooa Iivari, Justus Räikkönen, tshekkikuljettaja Daniel Polasek sekä Toyotan kehitysohjelmaan kuuluvat japanilaiskuljettajat Hikaru Kogure, Nao Otake ja Yuki Yamamoto.

Lue myös: Kansainvälistä väriä rallin SM-sarjaan – ”Taso täällä on kova”

Kauden avaavassa Arctic Lapland -rallissa ajetaan kahden päivän aikana yhteensä 11 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 236 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat