Quantcast

Kansainvälistä väriä rallin SM-sarjaan – ”Taso täällä on kova”

Tsekkiläiskuljettaja Daniel Polášek kilpailee tulevalla kaudella rallin SM -sarjassa.
Daniel Polasek
Daniel Polášek. Kuva: Daniel Polášek / KMS Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Urallaan yhdeksän EM-osakilpailua ajanut 23-vuotias Polášek ajaa tulevalla kaudella KMS Racingin Ford Fiesta Rally4:llä. Luokkana toimii SM3-luokka.

Ensikosketuksensa Suomen lumisiin teihin Polášek ottaa tammikuussa Arctic Lapland -rallissa, ja soradebyytti seuraa kevään edetessä.

– Suomen kaltaisia sorateitä ei ole muualla, ja taso täällä on korkea. Emme ole koskaan ajaneet Suomen kaltaisilla sorateillä emmekä lumella, joten tavoitteenamme on parantaa vauhtia kauden aikana, Polášek sanoo.

Polášek hakee ponnahdusta ja oppia Suomesta. Pitkään nuorien, urallaan menestyneiden kuljettajien kanssa toiminut KMS Racing oli luonnollinen valinta tshekille.

– Idea Suomessa kilpailuun tuli Dennis Rådströmiltä, joka suositteli Jussi Kumpumäkeä ja KMS Racingiä, eli kiitokset Dennikselle. Yhteistyö KMS Racingin kanssa on sujunut todella hyvin,  tshekkiläiskuljettaja kiittelee.

KMS Racingia luotsaava Kumpumäki luottaa nuoren kuljettajan vauhdin kasvamiseen.

– Daniel on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut kuljettaja. Kokemuksemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa pystymme tuomaan hänelle paljon uutta oppia ja apua uran kehittämisessä ajamisesta sekä auton säädöistä alkaen. Daniel on väläytellyt vauhtiaan ulkomailla, ja on mielenkiintoista nähdä, millainen hänen vauhtinsa Suomessa on ja millä osa-alueilla nähdään eniten kehitystä, Kumpumäki kertoo.

Arto Kumpumäen pitkään luotsaamassa tiimissä, kuten yleisesti rallissa, on tapahtunut sukupolvenvaihdos. Uutta visiota haetaan mahdollistamalla nuorille kuljettajille entistä laajempia mahdollisuuksia uran kehittämiseen.

– Meillä KMS:llä on tapahtunut sukupolvenvaihdos, ja tahtipuikko on siirtynyt minulle. Jatkamme Danielin kanssa samaa työtä, mitä KMS on tehnyt suomalaisten nimekkäiden kuljettajien kanssa takavuosina heidän uriensa alkuvaiheissa nimenomaan etuvetoluokissa´, Jussi Kumpumäki summaa.

– Nyt suuntaamme katseemme myös muualle Eurooppaan EM- ja MM-sarjaan sekä esimerkiksi nousevaan Rally3-luokkaan. Suomi on nuorelle kuljettajalle oikea paikka kilpailla. Kansallinen taso on meillä todella kova, Kumpumäki päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat