Quantcast

Suru-uutinen järkytti rallitähtiä – ”Lajimme menetti suuren miehen tänään”

Rallimaailma heräsi surulliseen uutiseen tiistaina.
Ken Block
Ken Block. Kuva: M-Sport/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yhdysvaltalainen rallikuljettaja Ken Block kuoli maanantaina moottorikelkkaonnettomuudessa Yhdysvaltain Utahissa. Block oli kuollessaan 55-vuotias.

Lue myös: Rallitähti Ken Block on kuollut

Block ajoi urallaan 25 MM-rallia pääasiassa ykköskalibeerin kalustolla. Block ei saavuttanut suurta menestystä MM-erikoiskokeilla, mutta hänen vaikutuksensa lajille oli sitäkin suurempi.

Block oli moottoriurheilun monitoimimies, ja kuten useasti on sanottu, hän oli mitä suurimmissa määrin visionääri. Sadat miljoonat ihmiset ympäri maailman ovat nähneet Blockin huikeita Gymkhana-videoita, joilla hän pyörittelee näyttävästi kilpureitaan mitä erikoisemmissa paikoissa.

Blockilla oli valtava määrä faneja ja seuraajia sosiaalisessa mediassa. Näin yhdysvaltalainen tarjosi ralliautoilulle loistavan näkyvyyden ja uusia faneja lajille.

– Lajimme menetti suuren miehen tänään. Ken oli visionääri ja todellinen legenda, joka innosti monia meistä. Lepää rauhassa, Ken, vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak kirjoitti Twitterissä.

– Olen järkyttynyt ja suruissani kuultuani, että lajimme todellinen ikoni on kuollut. Hän oli intohimoinen kilpailija ja edelläkävijä, joka innosti meitä. Lepää rauhassa, kaveri, Hyundai-tähti Thierry Neuville kertoi.

Block ajoi rallin MM-sarjassa Fordin WRC-autoilla vuodesta 2010 eteenpäin. Hänen viimeiseksi MM-rallikseen jäi vuoden 2018 Katalonian osakilpailu.

– Kenin työ ja intohimo lajia kohtaan koskettivat miljoonien ihmisten mielikuvitusta ympäri maailman. Hän oli luova liikkeelle paneva voima, joka auttoi määrittelemään lajimme uudelleen, Blockin kanssa yhteistyötä tehnyt M-Sport Ford -talli kuvaili.

Useat rallitähdet julkaisivat tiistaiaamuna sosiaalisessa mediassa osanottonsa ja muistojaan edesmenneestä Blockista.

– Kiitos kaikista näytöksistä, jotka pistit aina pystyyn mennessäsi ralliautoon. Oli suuri kunnia tavata sinut ja kilpailla kanssasi. Lepää rauhassa, Hyundai-kuljettaja Dani Sordo sanoi.

Block kilpaili vielä viime kaudella Yhdysvaltain rallisarjassa, jossa hän sijoittui toiseksi. Hänen suunnitelmissaan oli lähteä jahtaamaan sarjan mestaruutta tänä vuonna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat