Kalle Rovanperälle upea kunnianosoitus Ranskasta – ”Onko tässä uuden aikakauden alku?”

Kalle Rovanperä on arvostettu Ranskassa vuoden 2022 toiseksi parhaaksi autourheilijaksi.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalainen autourheilun erikoislehti AutoHebdo on laittanut järjestykseen viime vuoden 50 parasta kuljettajaa. Listan ykkönen oli odotetusti formula ykkösten maailmanmestari Max Verstappen, mutta heti hollantilaisen perässä kakkosena oli rallin maailmanmestari Kalle Rovanperä, 22, Suomesta.

– Kalle Rovanperällä jää Top 50 -listallamme kakkoseksi F1-virkaveljensä Max Verstappenin taakse vain sen takia, että hollantilainen supertähti tarjoili meille ilmiömäisen kauden. Suomalainen ei ansainnut mitään vähempää jättäessään jälkensä vuoteen 2022, AutoHebdo kertoo arviossaan.

Ranskalaisaviisi nosti esiin sen, että Rovanperä nappasi kuusi MM-rallivoittoa tiellä kohti ensimmäistä maailmanmestaruuttaan. Samalla Toyotan suomalaiskuskista tuli MM-sarjan historian nuorin mestari.

– Rovanperä on erottautunut muista viileällä olemuksellaan, joka on luonteenomaista suomalaisille. Tuhansien järvien maa on saanut uuden sankarinsa 20 vuotta Marcus Grönholmin edellisen tittelin jälkeen. Onko tässä uuden aikakauden alku? AutoHebdo maalailee.

Rovanperän upeat otteet on huomioitu hienosti maailmalla. Arvostettu brittilehti Autosport listasi jo aiemmin Rovanperän viime vuoden kolmanneksi parhaaksi autourheilijaksi.

Lue myös: Kalle Rovanperä kiilasi arvostetun listan kärkisijoille – ”Hän oli koskematon”

Ranskalaisen lehden listauksessa kärkikymmenikköön, seitsemänneksi, kiilasi ralliautoilijoista myös Sebastien Loeb, joka otti sensaatiomaisen voiton kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa. Loeb, 48, saavutti viime kaudella lisäksi Extreme E -sarjan mestaruuden sekä kakkossijan Dakar-rallissa.

Muista rallin MM-sarjan tähdistä Sebastien Ogier ylsi listalla sijalle 21 ja Ott Tänak sijalle 23.

Rallin MM-kausi 2023 käynnistyy 19. tammikuuta ikonisella Monte Carlon osakilpailulla.

Kuuntele alta Kalle Rovanperän mietteet mestaruusjuhlistaan, jotka järjestettiin joulukuussa Jyväskylässä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat