Toytan WRC-tiimille ilouutinen – Japanissa ajetaan MM-kandidaattiralli marraskuussa

Toyota Yaris WRC saatetaan nähdä ensi vuonna kotimaan rallipikataipaleilla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Japani isännöi kandidaattirallia marraskuussa, uutisoi WRC.com. Nousevan auringon maa hamuaa takaisin MM-kalenteriin ensi vuodeksi. 

Kyseessä on kaksipäiväinen ralli, joka ajetaan vain viikkoa ennen MM-kauden viimeistä osakilpailua Australiassa. Tätä myötä monet WRC-tiimien jäsenet voivat tulla Japaniin tarkastelemaan, miten kisajärjestelyt toimivat.

Japanin kandidaattikisa ajetaan marraskuun toisena viikonloppuna ja kyseessä on asvalttiralli. Japanissa ei ole ajettu MM-rallia sitten vuoden 2010, jolloin voittoon ajoi Sebastien Ogier. Tuolloin Fordilla ajanut Jari-Matti Latvala oli kisan kolmas. Japanin ralli sopi muutenkin hyvin  suomalaiskuskeille, sillä Marcus Grönholm juhli voittoa vuonna 2005 ja Mikko Hirvonen kaksi kertaa vuosina 2007-08. MM-ralli Japanissa ajettiin kuusi kertaa ja kolme kertaa nähtiin suomalaisvoittaja.

Kandidaattiralli tottelee nimeä Central Rally Aichi ja kisapäivät ovat 9. – 10. marraskuuta Nagakuten kaupungin ympäristössä pääsaarella Honshulla. Reittiin kuuluu seitsemän erikoiskoetta ja yhteensä 123,26 ek-kilometriä Aichin prefektuurin alueella. Nagakuten kaupunkista on matkaa pääkaupunki Tokioon 260 kilometriä.

Tommi Mäkisen johtamalle Toyotan WRC-tiimille uutinen kandidaattirallin järjestämisestä on iso asia. Japanilaismerkki juhli viime kaudella valmistajien MM-sarjan mestaruutta.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö