Petter Solberg ilmoitti huippu-uransa päätöksestä – paljasti seuraavan unelmansa

Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallissa ja rallicrossissa maailmanmestaruuksia saavuttanut Petter Solberg ilmoitti keskiviikkona, ettei hän aio enää kilpailla säännöllisesti MM-tasolla.

Solberg, 44, valloitti rallin maailmanmestaruuden vuonna 2003 Subarulla. MM-ralliurallaan Solberg saavutti kaikkiaan 13 osakilpailuvoittoa.

Kaudesta 2013 eteenpäin norjalainen kilpaili rallicrossissa ja saavutti lajin maailmanmestaruuden kahdesti vuosina 2014 ja 2015. Vielä viime kaudella Solberg nappasi viidennen tilan rallicrossin MM-sarjassa, mutta tänä vuonna hän ei enää lähtenyt kiertämään sarjaa, koska hänen tiiminsä menetti Volkswagenin tuen.

Solberg on kilpaillut moottoriurheilun huipputasolla yli 20 vuotta.

– Kerron nyt sen, etten ole kokonaan ripustamassa kypärää naulaan. Haluan tehdä makeita juttuja, haluan osallistua korkean profiilin kilpailuihin tulevaisuudessakin. Saatan esimerkiksi tulla Ruotsin MM-ralliin tai Rallyday-tapahtumaan, jos saan sinne kutsun. Ajamiseni saa ihmiset hymyilemään ja haluan tehdä sitä jatkossakin, Solberg kertoo.

– Mutta en enää aja täyttä MM-sarjaa, konkarikuljettaja painottaa.

Solbergin elämä pyörii jatkossakin moottoriurheilun ympärillä. Hänen poikansa Oliver, 17, on raivaamassa tietään rallimaailman huipulle. Oliver Solberg on jo niittänyt mainetta erikoiskokeilla ja rallicross-radoilla.

– Seuraan Oliverin uraa. Lisäksi unelmana on pyörittää tallia joko rallin tai rallicrossin MM-sarjassa autotehtaan tuella. Mutta nyt otan hetken aikaa rennosti. Se tekee hyvää, että nostaa hetkeksi jalan kaasulta, Solberg sanoo.

– Haluan myös hyödyntää kokemustani auttaakseni muita kuljettajia nousemaan huipulle.

Tulevana kesänä Solberg ajaa pienimuotoisen jäähyiskiertueen, johon kuuluvat Goodwood Festival of Speed -tapahtuma Englannissa, mäkikilpailu Norjassa ja Gymkhana GRiD -näytöstapahtuma Puolassa.

Lähteet: VG.no, Motorsport.com

Lue myös nämä