Petter Solberg. Kuva: FIAWorldRallycross.com

Petter Solberg ilmoitti huippu-uransa päätöksestä – paljasti seuraavan unelmansa

Rallissa ja rallicrossissa maailmanmestaruuksia saavuttanut Petter Solberg ilmoitti keskiviikkona, ettei hän aio enää kilpailla säännöllisesti MM-tasolla.

Solberg, 44, valloitti rallin maailmanmestaruuden vuonna 2003 Subarulla. MM-ralliurallaan Solberg saavutti kaikkiaan 13 osakilpailuvoittoa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Kaudesta 2013 eteenpäin norjalainen kilpaili rallicrossissa ja saavutti lajin maailmanmestaruuden kahdesti vuosina 2014 ja 2015. Vielä viime kaudella Solberg nappasi viidennen tilan rallicrossin MM-sarjassa, mutta tänä vuonna hän ei enää lähtenyt kiertämään sarjaa, koska hänen tiiminsä menetti Volkswagenin tuen.

Solberg on kilpaillut moottoriurheilun huipputasolla yli 20 vuotta.

– Kerron nyt sen, etten ole kokonaan ripustamassa kypärää naulaan. Haluan tehdä makeita juttuja, haluan osallistua korkean profiilin kilpailuihin tulevaisuudessakin. Saatan esimerkiksi tulla Ruotsin MM-ralliin tai Rallyday-tapahtumaan, jos saan sinne kutsun. Ajamiseni saa ihmiset hymyilemään ja haluan tehdä sitä jatkossakin, Solberg kertoo.

– Mutta en enää aja täyttä MM-sarjaa, konkarikuljettaja painottaa.

Solbergin elämä pyörii jatkossakin moottoriurheilun ympärillä. Hänen poikansa Oliver, 17, on raivaamassa tietään rallimaailman huipulle. Oliver Solberg on jo niittänyt mainetta erikoiskokeilla ja rallicross-radoilla.

– Seuraan Oliverin uraa. Lisäksi unelmana on pyörittää tallia joko rallin tai rallicrossin MM-sarjassa autotehtaan tuella. Mutta nyt otan hetken aikaa rennosti. Se tekee hyvää, että nostaa hetkeksi jalan kaasulta, Solberg sanoo.

– Haluan myös hyödyntää kokemustani auttaakseni muita kuljettajia nousemaan huipulle.

Tulevana kesänä Solberg ajaa pienimuotoisen jäähyiskiertueen, johon kuuluvat Goodwood Festival of Speed -tapahtuma Englannissa, mäkikilpailu Norjassa ja Gymkhana GRiD -näytöstapahtuma Puolassa.

Lähteet: VG.no, Motorsport.com

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja