Toyotat vahvoja MM-rallin testipätkällä – Rovanperä hyvässä vauhdissa

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan Kris Meeke piti nopeinta vauhtia Korsikan MM-rallin testierikoiskokeella torstaiaamupäivänä.

Meeke jätti taakseen kilpailun ennakkosuosikin Sebastien Ogierin 0,9 sekunnin erolla. Citroen-kuljettaja Ogier lähtee jahtaamaan Korsikalla jo kauden kolmatta voittoaan.

Toyotat antoivat vahvan näytön shakedownilla. MM-sarjaa johtava Ott Tänak sijoittui kolmanneksi (+1,4) ja Jari-Matti Latvala viidenneksi (+2,3). Hyundain Dani Sordo kiilasi Toyota-kuskien väliin neljänneksi.

Citroenin Esapekka Lappi oli seitsemänneksi ripein, eroa Meekeen kertyi 2,7 sekuntia. Fordin Teemu Suninen sijoittui kymmenenneksi (+4,6) reilut viisi kilometriä pitkällä pätkällä.

Kalle Rovanperä ajoi WRC2 Pro -luokan pohjat italialaistiimin Skodalla. Rovanperän eteen ehti kaksi WRC2-luokan kuskia, ranskalainen Eric Camilli Volkswagenilla ja venäläinen Nikolai Grjazin Skodalla.

Korsikan MM-ralli käynnistyy perjantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.