Toyotan WRC-tallin haastajalla pysyy taisteluhanskat kädessä – ”Ei tämä toimi sillä tavalla”

Toyota hallitsi rallin MM-kauden ensimmäistä puoliskoa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun kaudesta on ajamatta kuusi osakilpailua, Toyota dominoi sekä kuljettajien että valmistajien MM-sarjassa. Toyota-kuljettajat ovat valloittaneet kolme ensimmäistä sijaa kuljettajien sarjassa, ja suomalaisittain parasta on se, että listan keulilla on Kalle Rovanperä.

Valmistajien MM-sarjan puolella Toyota on nykäissyt 48 pisteen etumatkan lähimpään uhkaajaansa Hyundaihin.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Seuraavana sarjan ohjelmassa ovat nopeat Viron ja Suomen MM-rallit, jotka sopivat hyvin Toyotalle. Jos Jyväskylässä päämajaansa pitävä Toyotan WRC-talli ja Rovanperä menestyvät sorakisoissa, haastajilla pitää kiirettä loppukauden aikana.

Hyundain tallipäällikön Cyril Abiteboulin mukaan hänen miehistönsä ei ole siirtänyt fokustaan seuraavaan kauteen.

– Tilanteet voivat muuttua nopeastikin, joten emme missään nimessä ole. Katseemme on edelleen tämän vuoden MM-taistossa ja suoraan sanoen nyt ei ole mitään tarvetta siirtää keskittymistä tästä vuodesta seuraavaan. Ei tämä toimi sillä tavalla, Abiteboul painottaa Dirtfish-sivustolla.

– Siten toimitaan muissa muissa lajeissa, joita en tässä mainitse. Tiedämme, että täällä meillä on viiden vuoden luokittelujakso, joten hyödymme ensi vuonna kaikesta siitä, mitä voimme nyt tehdä, ranskalaispomo lisää.

Rovanperä on vetäissyt kuljettajien MM-kamppailussa 41 pisteen eron toisena olevaan tallikaveriinsa Elfyn Evansiin. Hyundai-kuljettajista Thierry Neuville on taulukossa viidentenä 47 pisteen päässä Toyotan suomalaistähdestä.

Neuville jäi edellisessä osakilpailussa Keniassa täysin pisteittä saatuaan hylkäyksen Safari-rallin jälkeen. Belgialaisella on hurja savotta edessään, mikäli hän haluaa nousta ensimmäistä kertaa urallaan maailmanmestariksi.

– Aion antaa aivan kaikkeni ja sitten selviää, kuinka tässä käy. Mutta nyt edessä on kisoja, jotka eivät ole suosikkejani, Neuville viittaa Viron ja Suomen soraralleihin.

Viron MM-ralli ajetaan ensi viikolla.

Katso alta kooste Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat