Rallitähdiltä radikaali ehdotus liittyen Suomen MM-ralliin – ”Suomalaiset eivät pitäisi siitä”

Viime viikonloppuna ajettu Ruotsin EM-ralli teki vaikutuksen huippukuljettajiin.
Hayden Paddon
Hayden Paddon sijoittui toiseksi Ruotsin EM-rallissa. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

EM-sarjan osakilpailu järjestettiin Karlstadin ympäristössä Värmlannin nopeilla sorateillä. Samalla seudulla ajettiin rallin MM-sarjan talviosakilpailu vuoteen 2020 saakka ennen kuin Ruotsin ralli siirtyi Uumajaan vuonna 2022.

Viikonlopun kilpailussa toiseksi sijoittunut uusiseelantilainen Hayden Paddon kertoi nauttineensa täysin palkein Värmlannin kesäkilpailusta.

– Erikoiskokeet olivat ilmiömäisiä jopa toisella ajokerralla. Ne eivät olleet liian rajussa kunnossa. Me kuljettajat rakastamme sellaista rallia, jolla voi puskea täysiä jokaisella erikoiskokeella ja jolla ei tarvitse murehtia irtokivistä ja urista, urallaan yhden MM-rallin voittanut Paddon kertoi Dirtfish-sivustolle.

Paddon heitti ilmoille radikaalin ehdotuksen liittyen Värmlannin sorakisaan ja Suomen MM-ralliin.

– Tällainen ralli voisi helposti olla MM-ralli. Suomessa voisi hyvin olla talviralli ja tämä kisa kesällä. Tällainen muutos voitaisiin tehdä, tuumi Paddon, joka on osallistunut kymmenen kertaa Suomen MM-ralliin.

– Tiedän, että se on perinteitä vastaan, eivätkä suomalaiset pitäisi siitä, mutta tämän paikan tiet sopivat ralliin todella hyvin, uusiseelantilainen lisäsi.

Paddonin ehdotus viittasi siis siihen, että Rovaniemen perinteikäs Tunturiralli voisi saada MM-arvon, mutta toisaalta Jyväskylän perinteikäs sorakisa antaisi tietä Karlstadin osakilpailulle. Rovaniemi isännöi rallin MM-sarjan talvikilpailua kaudella 2021, kun Ruotsissa jätettiin kisa järjestämättä koronapandemian vuoksi.

Paddonin suunnitelma sai vastakaikua myös Ruotsin EM-rallin voittaneelta Oliver Solbergilta, joka asuu lähellä Karlstadia.

– En kehu tätä kilpailua pelkästään sen takia, että se on kotirallini. Tämä on itse asiassa yksi parhaista nopeista ralleista, jonka olen koskaan ajanut. Mielestäni tämä on parempi kuin Suomi tai Viro, koska kisa on todella tekninen, ja virheille ei ole juurikaan marginaalia, Solberg perusteli.

Solbergin mukaan Ruotsin EM-ralli tarjosi kovemman haasteen kuin Suomen MM-osakilpailu.

– Tämä on kuin Suomen ralli, mutta teknisempi ja kapeampi. Tässä on hieman enemmän kaikkea ja silti se on erittäin nopea.

Tämän kesän Suomen MM-ralli järjestetään 3.-6. elokuuta. Sitä ennen pisteistä ajetaan Viron nopeassa sorakilpailussa ensi viikolla.

Katso alta Ruotsin EM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat