Kalle Rovanperä hehkuttaa Jari-Matti Latvalan ”siistiä” temppua: ”Ei tapahdu kovinkaan usein”

Jari-Matti Latvala palaa rallin MM-sarjan ykkösluokan kilpuriin elokuun alussa ajettavassa Suomen osakilpailussa.
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heinäkuun alussa paljastui, että Toyotan tallipäällikön tehtäviä viime vuodet hoitanut Latvala ajaa vielä yhden MM-rallin. Latvala starttaa Suomen MM-ralliin Toyotan GR Yaris Rally1 -hybridikilpurilla.

Latvalalta ei odoteta ihmetemppua ”Jyskälän” vauhdikkailla sorabaanoilla, sillä muilla huippukuljettajilla on kokemusta Rally1-luokituksen autoista jo puolentoista vuoden verran. Mutta tuskin Latvala täysi turistikaan on, sillä hän pitänyt ajovirettään yllä historic-ralleissa.

Suomalaiselle rallikansalle maistuu varmasti, että Latvala pääsee revittelemään Jyväskylän ympäristössä. Myös MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä fiilistelee sitä, että hänen pomonsa on mukana kotikisassa.

– Se on jotain erityistä. Tällaista ei tapahdu kovinkaan usein, että tallipomo tulee itse ajamaan MM-osakilpailuun, Rovanperä kertoi virolaiselle Autogeenius-sivustolle.

– Se on itse asiassa aika siistiä. Monet tallit eivät pystyisi tekemään tällaista temppua. En edes tiedä, onko mikään tiimi koskaan tehnyt tällaista.

Latvala ajoi edellisen MM-rallinsa vuonna 2020 Ruotsissa. Seuraavan vuoden alussa hän aloitti Toyotan tallipäällikkönä.

Toyota-pomo korosti osallistumisuutisensa yhteydessä, ettei hän ole tekemässä paluuta MM-sarjaan. Tuurilainen haluaa saada kokemusta nykyisen sukupolven Rally1-autosta, jotta hän pystyisi tallipäällikkönä kommunikoimaan entistä paremmin Toyota-kuljettajien kanssa.

Lue myös: Q&A Jari-Matti Latvala: Tallipomo tähdensi tärkeää viestiään – ”En ole rakentamassa uutta uraa kuljettajana”

Latvala on kuitenkin luonteeltaan kova kilpailija, joten hän tuskin tyytyy pelkkään köröttelyyn erikoiskokeilla. Rovanperä ei lähtenyt arvioimaan, kuinka korkealle Latvala voisi yltää kilpailussa.

– Uskon, että hänelle tärkein juttu on nauttia ajamisesta. Toivottavasti hän pystyy ottamaan homman siten, Rovanperä sanoi.

– Hänellä ei ole mitään paineita, eikä hänen tarvitse yliyrittää. Hänen pitää nauttia kyydistä ja faneilta saamastaan kannustuksesta.

Rovanperä on asettanut itselleen kovat tavoitteet Suomen osakilpailuun ja sitä ennen ajettavaan Viron MM-ralliin. Suomalaisässä on voittanut kaksi edellistä Viron rallia, mutta Keski-Suomessa hän ei ole vielä yltänyt ykköseksi.

– Olemme keränneet hyvin pisteitä kisoista, mutta emme ole saaneet niin paljon ykköstiloja kuin olisin halunnut. Toivottavasti pystymme voittamaan Virossa ja Suomessa. Se ei ole kuitenkaan helppoa, sillä taaempaa starttaa nopeita kuskeja, joilla on puhtaammat olosuhteet. Mutta ainakin yritämme ajaa voitoista, Rovanperä suunnitteli.

Katso alta kooste viime vuoden Suomen MM-rallista.

Lue myös nämä