Quantcast

Toyotan WRC-kuskin pakko saada huipputulos MM-rallista – ”Keskittymisen pitää olla tapissa”

Toyotan Elfyn Evansin unelma ensimmäisestä maailmanmestaruudesta on saanut ison kolauksen jo kauden kolmessa ensimmäisessä MM-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Walesilainen lähti kauteen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, mutta on ajanut pisteille vain Kroatiassa huhtikuussa, kun hän sijoittui viidenneksi. Sen lisäksi pistepussia on täydentänyt vain Monte Carlon MM-rallin Power Stage -erikoiskokeen toinen sija.

Sanomattakin on selvää, että tämän viikon Portugalin rallista Evans tarvitsee mieluiten voiton, sillä eroa MM-sarjaa johtavaan tiimitoveri Kalle Rovanperään on jo muhkeat 59 pistettä.

– Kuten aiemminkin tällä kaudella, nyt on jälleen vaikea arvioida, miten pystymme vastaamaan kilpailuun, sillä kyseessä on ensimmäinen sorakisa Rally1-autoilla. Testeistä jäi kuitenkin viime viikolla varsin positiiviset tunnelmat, Evans toteaa.

– Olen oppinut nauttimaan Portugalin rallista vuosi vuodelta enemmän, josta osoituksena voitto viime vuonna. Tarvitsemme myös tällä kertaa vahvan tuloksen ja siihen me tähtäämme.

Lähtökohdat Evansin voittotavoittelulle ovat ainakin erinomaiset, sillä Toyota-kuski pääsee reitille vasta yhdeksäntenä autona.

– Jos on kuivaa, meidän lähtöpaikkamme pitäisi olla suosiollinen. Ei se ole kuitenkaan mikään automaattinen lippu hyvään tulokseen. Keskittymisen pitää olla tapissa, varsinkin kun uusien autojen kanssa riittää totuteltavaa, walesilaiskuljettaja miettii.

– Olisi kuitenkin tärkeää, että suorituskykymme olisi hyvällä tasolla Portugalissa, sillä nyt on tulossa iso putki sorakisoja. Tästä olisi hyvä lähteä rakentamaan kunnon momentumia.

Ehkä jopa suurimman haasteen voittokamppailussa Evans saa tallikaveriltaan Sebastien Ogierilta, joka pääsee vuosien tauon jälkeen soraralliin kunnon lähtöpaikalta. Ogier ajoi tammikuussa Monte Carlossa toiseksi, mutta on sen jälkeen keskittynyt WEC-sarjan kisoihinsa.

– Tämä on minulle uusi tilanne, kun ei tarvitse startata etujoukoissa. Toivottavasti osaamme ottaa siitä edun irti. Isoin haaste on varmasti päästä nopeasti takaisin kunnon ajorytmiin, sillä testasin kuitenkin vain päivän soralla. Toisaalta tilanne on melko lailla sama kaikille, sillä myös muut ajavat näillä autoilla ensimmäistä kertaa soralla, Ogier summaa.

– Olen todella nauttinut vapaa-ajasta ja oloni on aika raikas. En ole kuitenkaan täällä vain nauttimassa, vaan haluan kunnon tuloksen sekä itseni että tiimin kannalta, Ogier paaluttaa.

Katso alapuolelta, mitä Portugalin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat