Quantcast

Hyundain WRC-talli jahtaa kauden avausvoittoa – ”Työmme on jo tuottanut tulosta”

Hyundain WRC-talli on päässyt lähemmäksi kilpailijoitaan surkean kauden avauskisan jälkeen.
Hyundain WRC-talli
Hyundain WRC-talli metsästää yhä kauden avausvoittoaan. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin lumilta helmikuussa Thierry Neuville toi tiimille ensimmäisen palkintosijan uusien Rally1-autojen aikakaudella sijoituttuaan toiseksi. Kroatian asvaltilla korealaisvalmistaja sai jo kaksi autokuntaa podiumille Ott Tänakin ja Neuvillen toimesta.

Kauden avausvoittoa tiimi lähtee jahtaamaan Portugalin MM-rallista, joka starttaa torstai-iltana ajettavalla Coimbran yleisöerikoiskokeella.

– Suuntaamme Portugaliin positiivisin miettein, sillä suorituskykymme Kroatiassa oli kauden paras. Oli hienoa nähdä miehistöjemme taistelevan voitosta. Emme ihan siihen pystyneet, mutta tuplapodium oli silti hyvä tulos, Hyundain tallipäällikön tehtäviä hoitava Julien Moncet summaa.

– Vaikka kyseessä on kauden ensimmäinen sorakisa, haluamme säilyttää hyvän iskukykymme ja taistella jälleen voitosta.

Hyundai pääsi kehittämään uutta Rally1-hybridikilpuriaan selvästi kilpailijoitaan myöhemmin, mutta kahden edellisen MM-rallin perusteella ero Toyotaan ja M-Sport Fordiin on kaventunut selvästi.

– Koko talli on paiskonut väsymättä töitä viimeisten parin kuukauden aikana. On selvää, että työmme on jo tuottanut tulosta, Moncet korostaa.

– Haluamme jatkaa kehitystyötä tauotta, jotta voimme olla mukana mestaruuskamppailuissa, kunhan kausi tästä etenee.

Kolmessa edellisessä Portugalin rallissa Hyundai on juhlinut kaksi kertaa voittoa. Neuvillen riesana on kuitenkin lähtöpaikka toisena autona perjantain liukkailla soraerikoiskokeilla. Tänak pääsee reitille hieman paremmista asetelmista viidentenä autona.

Sen sijaan Portugalista kauden aloittavan Dani Sordon lähtöpaikan pitäisi olla täydellinen, sillä espanjalaiskonkari starttaa kisaan ykkösluokan kuskeista viimeisenä.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin ennakkovideo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat