Quantcast

Toyotan pääpomolta lämmin viesti Kalle Rovanperälle ja Esapekka Lapille – ”Näytätte parhailta Toyotan haalareissa”

Autonvalmistaja Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda huomioi Ruotsin MM-rallin suomalaismenestyjät.
Jonne Halttunen, Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Janne Ferm
Jonne Halttunen, Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Janne Ferm pääsivät palkintokorokkeelle Uumajassa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä ajoi upeaan voittoon Uumajan ympäristössä ensimmäistä kertaa järjestetyssä MM-lumirallissa ja nousi samalla MM-sarjan kärkipaikalle. Toyotan tehdaskuljettajaksi palannut Esapekka Lappi ylsi puolestaan kolmanneksi.

Toyotan iso pomo Toyoda lähetti lämpimän viestin Rovanperälle ja Lapille sekä kartturin tehtäviä hoitaville Jonne Halttuselle ja Janne Fermille.

–  Kalle ja Jonne, onnittelut voitostanne! Kaksi vuotta sitten he olivat MM-sarjan ainoassa lumirallissa kolmansia, viime vuonna toisia ja tänä vuonna he voittivat. He ovat tehneet tämän Toyotan tapaan parantaen joka vuosi, Toyoda kertoo tiedotteessa.

– Haluan kiittää heitä myös siitä, että he toivat ensimmäisen MM-rallivoiton GR Yaris Rally1 -autolle. Heidän piti avata tietä ensimmäisenä päivänä, mutta Kalle ajoi varmasti hyödyntäen kokemustaan lumisilla teillä ajamisesta pikkupojasta lähtien.

Toyoda oli mielissään siitä, että Lappi ja Ferm tekivät vähintäänkin onnistuneen paluun Toyotan miehistöön.

– Tervetuloa takaisin ja onnittelut kolmannesta sijasta. Mielestäni te kaksi näytätte parhailta Toyota Gazoo Racingin haalareissa, Toyoda hehkutti.

Toyotan viikonloppu ei ollut täysin ongelmaton. Päätöspäivänä Rovanperä ja Elfyn Evans eivät pystyneet hyödyntämään hybridiyksikön tuottamaa lisävoimaa. Evans joutui lopulta keskeyttämään kisan kakkossijalta, kun hybridiyksikön vihreä valo ei palanut. Sitä ennen Evans oli hieman käynyt hangessa.

– Sanotaan, että ralli on raaka laji. Meillä oli ongelmia Kallen ja Elfynin autojen hybridiyksiköissä. Olen erittäin pahoillani heidän puolestaan. Mutta pystyimme keräämään arvokasta dataa siitä, kuinka voimme parantaa hybridiyksikköä kylmissä olosuhteissa, Toyoda kertoi.

Rovanperän voitto ja Lapin kolmossija nostivat Toyotan valmistajien MM-pistetaulukon piikkipaikalle.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399892″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat