Quantcast

Jari-Matti Latvala kyseenalaisti Toyota-kuljettajan rangaistuksen – kilpakumppani täysin toista mieltä

Toyotan Elfyn Evans haluaa varmasti unohtaa nopeasti viikonloppuna ajetun Ruotsin MM-rallin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans kävi Ruotsissa tiukkaa sekuntikamppailua tallikaveriaan Kalle Rovanperää vastaan. Evans koki ensimmäisen takaiskun myöhään lauantai-iltana, kun hänelle mätkäistiin kymmenen sekunnin aikasakko, joka pudotti hänet 18,3 sekunnin päähän kisaa johtaneesta Rovanperästä ennen päätöspäivän erikoiskokeita.

Evans joutui lopulta keskeyttämään kisan sunnuntaina. Walesilainen käytti autoaan hieman penkassa, mutta pystyi jatkamaan matkaa. Hänen piti kuitenkin keskeyttää, koska hybridiyksikkö ei näyttänyt vihreää valoa kuten säännöissä vaaditaan.

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala halusi kisan jälkeen nostaa esiin Evansin aikasakon, jonka walesilainen sai lauantai-illan viimeiseltä erikoiskokeelta. Evans ajoi penkan yli maalilinjan kohdalla ja körötteli lopulta aikatarkastusasemalle toista reittiä kuin tiekirjaan oli merkattu.

Latvala kyseenalaisti Toyota-kuljettajan rangaistuksen.

– Se oli mielestäni väärin, että hän sai kymmenen sekunnin rangaistuksen. Tuomariston päätöksessä sanottiin, että hän sai aikahyötyä (ajettuaan kovalla vauhdilla viimeiseen mutkaan), mutta itse asiassa hän menetti aikaa, Latvala perusteli.

– Se on totta, ettei hän seurannut oikeaa tietä kontrollipisteelle. Jos kuitenkin katsotaan väliaikoja ja todisteita, hän ennemminkin hävisi aikaa kuin sai hyötyä. Noh, tuomaristo tekee päätökset, tallipomo lisäsi.

Ruotsin MM-rallissa toiseksi ajanut Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville ei ollut täysin samaa mieltä Latvalan kanssa. Neuvillen mukaan Evansille olisi pitänyt mätkäistä tuntuvampi rangaistus.

– Yllätyin, että hän sai vain kymmenen sekunnin rangaistuksen, koska hän rikkoi sääntöjä. Hän ei ylittänyt maalilinjaa merkkien välistä. Odotin isompaa aikasakkoa, mutta tällaista tämä on, Neuville sanoi DirtFishin mukaan.

Ruotsin MM-ralli päättyi sunnuntaina Toyotan Kalle Rovanperän voittojuhliin. Toyotan toinen suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi ajoi kolmanneksi Uumajan ympäristössä.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399892″ ap mute ]

Lue myös nämä