Toyota-kuski paljasti, kuinka Kalle Rovanperä tarjosi hänelle arvokasta apua – ”Olin jo menettänyt luoton itseeni”

Takamoto Katsuta sai arvokkaita vinkkejä Kalle Rovanperältä ennen viime viikonloppuna ajettua Suomen MM-rallia.
Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta
Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä joutui jättämään kotikilpailunsa kesken rajun ulosajonsa vuoksi, mutta Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta puolustivat menestyksellä Toyotan värejä keskisuomalaisilla sorateillä. Evans ajoi Toyotan WRC-tallin kotiseudulla voittoon ja Katsuta kolmanneksi.

Katsuta kävi viimeisestä palkintosijasta tiukan kamppailun Hyundain Teemu Sunista vastaan. Katsuta teki ratkaisevan iskun lauantain viimeisellä erikoiskokeella, jolla hän löi Sunisen 6,5 sekunnilla.

Suninen yritti haastaa japanilaisen vielä viimeisenä ajopäivänä, mutta Katsuta kuittasi kolmostilan 4,3 sekunnin turvin ennen suomalaista.

– Lauantain viimeisellä pätkällä oli vaikeat olosuhteet, jollaisissa en yleensä puske täysillä. Edellisillä pätkillä olin onnistunut saamaan eroa vain pari kymmenystä, enkä halunnut, että tilanne jatkuisi samanlaisena sunnuntaina, Katsuta kertasi.

– Sen takia päätin iskeä – ja jotenkin onnistuin siinä hyvin. Minua jopa pelotti joissakin paikoissa, ja olinkin onnellinen, kun pääsin pätkän maaliin.

Jyväskylässä asuva Katsuta oli tehnyt huolellisesti kotiläksynsä ennen toista kotikilpailuaan. Pari viikkoa aiemmin ajetussa Viron osakilpailussa japanilainen ei ollut yltänyt lähellekään kärkeä.

– Viron rallin jälkeen tiimi analysoi tarkkaan, missä minun pitäisi parantaa. Teimme kovasti töitä, jotta olisimme parempia Suomessa.

– Lisäksi olin mukana Kallen testissä, jossa istuin myös hänen kyydissään autossa. Hän näytti, miten pitää ajaa ja antoi minulle paljon vinkkejä. Se auttoi minua huomattavasti ymmärtämään, miten minun pitäisi ajaa. Viron jälkeen olin jo melkein menettänyt luoton itseeni. Joten iso kiitos Kallelle, kuten myös insinööreille, jotka analysoivat, missä olin menettänyt aikaa Virossa, Katsuta ylisti.

Katsuta teki Suomessa historiaa, sillä hän onnistui ensimmäisenä aasialaisena kuljettajana nousemaan Suomen MM-rallin palkintokorokkeelle.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa kuukauden kuluttua.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat